OSMANİYE - Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği(OSİYAD) başörtüsüyle okula gitmek isteyen kız öğrencilere destek için başörtüsü ile ilgili seminer düzenledi. Seminere katılım yoğun olurken, Hür-der Başkanı Avukat Şaban Dalgın yasaların mağdur öğrencilere verdiği hakları hatırlattı.

 

Kısa bir açılış konuşması yapan OSİYAD Genel Başkanı Özgür Palta, son günlerde başörtüsüyle ilgili kız öğrencilerin yaşadığı mağduriyetlerden son derece rahatsızlık duyduklarını belirterek, mağdur ailelerinin hukuki haklarını bilmeleri açısından böyle bir program düzenlediklerini belirtti.

 

Seminere İnsani Hak ve Hürriyetleri Derneği (HÜR-DER) Başkanı Avukat Şaban Dalgın ile İkra Eğitim Der Genel Başkanı Avukat Abdulgani Orhan katıldı. HÜR DER Başkanı Av. Şaban Dalgın burada yaptığı konuşmada Osmaniye`deki okul yöneticileri ve özellikle il milli eğitim müdürlüğünün tamamen keyfi ve hukuksuz bir şekilde davrandığını belirterek, "Aileler özellikle haklarını bilmeli ve bu keyfi yasağa karşı mücadele etmelidir. Hiç bir şekilde bir öğrenci okul yönetimi veya başka biri tarafından okuldan uzaklaştırılamaz. Öğrenciyi okuldan uzaklaştıran okul yöneticileri veya diğer şahıslar hatta öğrenci velisi dahi suç işlemiş olur. Öğrenciyi okuldan uzaklaştıran kişiler hakkında yasal işlemler başlatılarak ceza almaları sağlanabilir." diyerek öğrenci ailelerinin bu konuda hukuki haklarını aramaları gerektiğini dile getirdi.

Nurullah Sak - İLKHA