Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç,  Yeni Yargı Paketi ile ilgi yaptığı yazılı basın açıklamasında PKK ile Paralel Yapı’nın işbirliği içinde olduklarını ileri sürdü.

Yeni güvenlik paketinin içeriği hakkında bilgi veren Altaç, yeni güvenlik paketinde; gösterilerde yüzlerini kapatan göstericilere ve Molotof kullananlara ağır cezalar getirileceğini ifade eden Altaç, “Ülkemizdeki karanlık güç odaklarına yönelik düzenlemelerde bir gurubun can havli ile ortaya çıkmalarının sebepsiz olmadığının bilinmesi gerekir.” dedi.

Altaç, “Toplumsal barış ve güvenliğimizi tehdit altına almak isteyen PKK ve Paralel Yapı işbirliğinin amacı; provokatif eylemlerle süreci sabote etmek gayretindeler. Hükümetin yaptığı bu hukuki düzenlemeler öncelik güvenliğe verilerek milletimizin can ve mal güvenliğini emniyet altına alıyor.”ifadelerini kullandı.

“Kobani bahanesiyle sokaklar terörize edildi”

Yeni güvenlik paketini savunan Altaç, “Kamu düzenini ve güvenliğini tehdit eden olaylarda aktif görev alanların cezalandırılmaları ve bunlara karşı etkili önleme tedbirlerinin alınması için kolluk kuvvetlerinin yetkileri artırılmıştır. Kobani bahanesiyle sokakların nasıl terörize edildiğini toplum olarak hep beraber yaşadık. Bu olaylarda yakılmadık, yıkılmadık yer kalmadı.”dedi. (İLKHA)