Bingöllüler, HDP ve türevlerinin çarşafa karşı hakaretamiz saldırılarına tepki göstererek İslam`ın tesettür emrine hakaret eden bu anlayışı kınadıklarını dile getirdiler.
Tesettürün Allah`ın emri olduğunu belirten Bingöllüler,  çarşafa olan saldırıları alçakça olarak nitelendirdiler.

İslam düşmanlarının kadını, dininden uzaklaştırmak için onun mübarek örtüsüne el uzattığını söyleyen Salih Çelik, “Tesettür İslam`ın şiarlarındandır. Allah`ın emirlerindendir. Her zaman İslam düşmanları, kadını dininden uzaklaştırmak için onun mübarek örtüsüne el uzatmışlardır. Hz. Muhammed`in (a.s) yahudilere açtığı ilk savaşın nedeni bir yahudinin müslüman bir bacımızın örtüsüne el uzatmasındandır. Bugün de marksist ve sosyalist zihniyet aynı saldırıları yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Müslüman halkımız hiçbir zaman başörtüsünden ve inancından taviz vermemiştir”

Kült halkının müslüman olduğunu söyleyen Çelik, “ İnsanlarımız dindardır. Hiçbir zaman başörtüsünden ve inancından taviz vermemiştir. Kurtuluş savaşında, Maraş`ta sütçü İmam, bacılarımızın örtüsüne el uzatan Fransızlara karşı savaşmıştır. Biz müslümanlar da bugün bu dinsizlere fırsat vermeyeceğiz. Bacılarımızın her zaman yanlarında olacağız.”şeklinde konuştu.
“Marksist ve sosyalist bir zihniyet, bölge halkını manevi değerlerinden uzaklaştırmak istiyor”

Tesettürlü ve çarşaflı bacıların yanlarında olduklarını belirten Çelik, “Bugün yaşadığımız bölgede marksist bir zihniyet, bölge halkını dininden ve manevi değerlerinden uzaklaştırmak için elinden geleni yapıyor. Ve hiçbir şeyden çekinmeden bu alçaklığa tevessül ediyor. Allah`ın izniyle müslüman bacılarımız ve kardeşlerimiz İslami dik duruşlarıyla her yerde onlara gereken cevabı vermiştir.  Bunu herkes bilsin ve görsün bizler tesettürlü ve çarşaflı bacılarımızın her zaman yanlarındayız.” dedi.

“Çarşaf ve tesettüre yapılan hakaretleri kınıyor ve lanetliyoruz”

Hasan Güzel ise “Tesettür; İslam`ın şiarıdır, hayâsıdır, onurudur, haysiyetidir. Müslüman kadını haram bakışlardan koruyan, bir kaledir. Onun için çarşaf ve tesettüre yapılan hakaretleri kınıyor ve lanetliyorum.”diyerek tepkisini dile getirdi.

“İslam`ın tesettür emrine hakaret eden bu anlayışı kınıyoruz”

Bölge halkının dindar olduğunu belirten Mustafa Yakut`ta, “Halkı müslüman olan bu bölgenin insanını, sosyalist bir zihniyet dininden, İslami yaşantısından uzaklaştırmak istiyor.  Biz müslümanlar olarak bu tür hareketleri istemiyoruz. İslam`ın tesettür emrine hakaret eden bu anlayışı kınıyoruz. Var olduğumuz sürece İslami emir ve değerlere sahip çıkacağız. Bu bölgenin halkı müslümandır ve müslüman kalacaktır. Allah, İslam`ın önemli emri olan tesettüre sahip çıkanlardan razı olsun.”şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)