Ermenek Devlet Hastanesi Morguna kaldırılan cesedin kimliğinin yapılacak DNA testinde sonra netlik kazanacağı öğrenildi. Facia ocağından cesedi çıkartılan işçi sayısı 13`e yükselirken kalan 5 madencinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Ermenek`in Pamuklu Köyü Cenne Mevkii`nde Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit ocağından eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi mahsur kaldı. Yapılan kurtarma çalışmalarında 6 Kasım 2, 17 Kasım 2, 18 Kasım 6 ve 29 Kasım günü 2 işçi olmak üzere toplam 12 madencinin cansız bedeni çıkartıldı. Kalan 6 kişi için devam eden kurtarma çalışmalarında 1 madencinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ocaktan çıkartılan işçinin cesedi Ermenek Devlet Hastanesi Morgu`na götürüldü. Cesedin kimliğinin yapılacak DNA testinden sonra netlik kazanacağı öğrenildi. Facia ocağından cesedi çıkartılan işçi sayısı 13`e yükselirken kalan 5 madencinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Kurtarma çalışmaları ise 1`nci başaşağı bölümü ve 2`nci başaşağı bölümüne giden ana anterde yoğunlaştırılmıştı. Son çıkartılan işçinin cesedinin ise 2`nci başaşağı bölümüne giden ana anterde bulunduğu belirtildi.

DHA