BURSA – Bursa’da özel bir hastaneye giderek tedaviye başlayan Aysel Durdubaş ve Nihat Uçan 4 aylık sürede 20’şer kilo vererek, hayata daha pozitif bakmaya başladılar.
4 ay içerisinde 99 kilodan 79’a düşen Nihat Uçan ve 85 kilodan 65’e düşen Aysel Durdubaş, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çektiler.
Tedavi süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyetetik Uzmanı Esranur Kılıçoğlu, hızlı yemek yemenin yanlış olduğunu ifade ederek, “Tedavi sürecindeki en hassas konulardan biri yavaş yeme alışkanlığının kazanılmasıdır.” dedi.
"Doya doya kilo verdim"
“Doya doya kilo verdim” şeklinde konuşan Nihat Uçan, “Hastaneye geldiğimde tam olarak 99 kiloydum. Diyetisyen Esranur Kılıçoğlu ile tanışmanın ardından yemek yemeği yeni öğrendim diyebilirim. Tedavi sürecinde sebze, meyve, et ve süt ürünlerini yiyerek kilo verdim. Bu süre içerisinde hiç aç kalmadım.” diye konuştu.
"4 ayda 20 kilo vermek hayaldi"
4 aylık tedavi sürecinde günde 3 ana ve 2-3 ara öğün olmak üzere toplam 5-6 öğün yemek yediğini ifade eden Aysel Durdubaş ise “Mutsuz ve aynaya bakmaktan korkan bir insan iken, bir anda hayatım tamamen değişti. 20 kiloyu bu kadar kısa süre içerisinde vermek benim için bir hayaldi. Fakat gerçek oldu. Esranur Kılıçoğlu’na çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
5-6 öğün beslenerek, zayıflama…
Obezite hastalığının tedavi sürecindeki en hassas konulardan birinin yavaş yeme alışkanlığının kazanılması olduğunu dile getiren Diyetetik Uzmanı Esranur Kılıçoğlu da, “Sürecin en önemli noktalarından biri, yavaş yeme alışkanlığının kazanılmasıdır. Bunun yanı sıra, danışanlarımız doğru beslenme şekillerini öğrenerek, günde 5-6 öğün besleniyor ve kesinlikle aç kalmıyorlar. Ayrıca beslenmenin yanı sıra fiziksel aktivite ve su tüketimi de çok önemlidir. Kısacası biz diyet yapmıyoruz, sağlıklı besleniyoruz.” diye konuştu. (Zeki Aras – İLKHA)