BATMAN – Devlet Su İşleri 103’üncü Şube Müdürlüğü, Batman merkeze bağlı Karayün köy muhtarının DSİ yetkilileri tarafından tehdit edildiği iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Yerel gazetelerde çıkan iddiaların gerçekleri yansıtmadığı belirtilen açıklamada, “Adı geçen kişinin 19 Kasım 2014 tarihinde kurumumuza gelerek,  muhtarlık vasfına yakışmayacak bir şekilde kurumumuz kontrol mühendisine ve müteahhit firma yetkilisine ağzı alınmayacak şekilde hakaret ve tehditlerde bulunmuştur.”denildi.

DSİ açıklamasında iddialarla ilgili şu bilgilere yer verildi: “Batman merkeze bağlı Karayün Köyü Muhtarı Fasih Göymen’in birçok yerel gazeteye verdiği demeçte; 3 yıl önce DSİ ve taşeron firma tarafından bozulan asfalt yollarının yapılması için yetkililere başvurduğu esnada tehdit aldığı iddiasında bulunmaktadır. Adı geçen kişinin 19 Kasım 2014 tarihinde kurumumuza gelerek,  muhtarlık vasfına yakışmayacak bir şekilde kurumumuz kontrol mühendisine ve müteahhit firma yetkilisine ağzı alınmayacak şekilde hakaret ve tehditlerde bulunmuştur.  Ayrıca o gün için arazi çalışmalarında bulunan kurum müdürümüz ile hiç görüşmemesine rağmen kendisini kovduğunu iddia ederek valilik makamına yazılı beyanda bulunarak iftirada bulunmuştur.”

Asıl DSİ çalışanlarının hakarete uğradığı savunulan açıklamada, “Bütün bu hakaret ve iftiralara rağmen memuriyet sorumluluğu ve terbiyesi içinde kendisine Batman İl Özel İdaresine asfalt temini için yazı ile talep edildiği bilgisi verilmiştir. Daha önceden de yapılan inceleme sonucunda cazibe ana kanalının köy ulaşım yolunu kesen kesimde yapılan yol geçişi çalışmaları nedeniyle köprü yaklaşım dolguları işin muhtevasında olup 2010 yılında stabilize dolgu yapılmıştır. 10 Ekim 2014 tarihinde dolgunun düzeltilmesi için de iş makinesi gönderilmiştir.”ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Karayün köyü muhtarı Fasih Göymen’den aldığımız bilgilere göre ise, DSİ’nin yaptık, dediği yolu bu sefer asfalt yerine adeta çamur koyup, ‘Köy buna layıktır’ diye dalga geçmiştir. Bir yetkili yok mu? gelip de inceleme yapsınlar, her şey göz önünde zaten.”diye belirtti. (Veysi Rüzgar-İLKHA)