İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Şeyh Salih El-Aruri, Hamas Hareketi`nin Mısırlı aracı vasıtasıyla 27 kadın esirin dışında kalan dokuz Filistinli kadın esirin de serbest bırakılması için Siyonist işgal yönetimine yeni bir liste verdiklerini söyledi.

Hamas Hareketi yönetiminde esirler dosyasından da sorumlu olan El-Aruri, Kahire`de Filistin Enformasyon Merkezi`ne verdiği röportajda, söz konusu dokuz kadın esirin serbest bırakılmamasının anlaşmanın ihlali anlamına geleceğini işgal yönetimine ilettiklerini bildirdi.

"Müzakereler sırasında işgal yönetimi zindanlarındaki kadın esirlerin listesini verdi. Listede 27 kadın esirin ismi vardı. Fakat biz daha sonraki incelemelerimiz sonucu dokuz kadın esirin isminin listede yer almadığını tespit ettik" diyen El-Aruri, yeni listeyi Siyonist işgal yönetimine teslim ettiklerini ve cevap beklediklerini söyledi.

Esir takasıyla serbest bırakılan esirlerin çoğunun Hamas üyesi olduğu yönündeki iddialara da cevap veren El-Aruri, serbest bırakılacak esirlerin sayısının 1027 olduğunu ve Hamas dışındaki gruplara üye esirlerin 600-700 civarında ve bunların da büyük çoğunluğunun Fetih Hareketi üyesi olduğunu bildirdi.

Filistin Özerk Yönetimi ve Fetih Hareketi`nden bazı liderlerin esir takası anlaşmasına yönelttikleri eleştirilere de değinen El-Aruri, "Biz binden fazla esiri işgal zindanlarından kurtardık. Geride bir çok esir kaldı. Dolayısıyla bizi eleştirenlerin onları kurtarmak için bir şeyler yapması gerekir" dedi.

Filistinhaber