MERSİN - Tarsus'ta zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce kurulan Gıda Denetim Ekibi ilçe genelinde kasap ve lokantaları denetledi.
İlçe genelinde faaliyet gösteren kasap, et market, süper market ve lokantalarda satışa sunulan tüm et ve et ürünlerinin kontrollerine başlanıldığını belirten Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, ekiplerin denetimlerinin sıklaştırdığını söyledi.
Başkan Vekili Şimşek, “İşletmelerde Çalıma Ruhsatına esas olan, sıhhi müesseslerin taşıması gereken tüm şartlar yerinde incelenmeye başlanmıştır. Vatandaşlarımızın tüketimine sunulan etlerin kesim raporlarının bulundurulması, etlerin mühürlü ve sağlıklı bir görüntüde olması işletmenin sağlıklı, hijyenik bir ortamda üretim, muhafaza ve satışını yapması için denetim ve bilgilendirme çalışmaları sürdürülmektedir. Et ürünleri imalat ve satışı yapan işletmelerden et türü belirlemek ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacı ile numune alınarak analizinin yapılması için laboratuvarımıza getirilmiştir. Denetimi yapılan işyerlerinde, halkımızın tüketimine uygun olmayan işletmeler hakkında tebligat düzenlenerek yasal işlem uygulanacaktır” dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)