DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Sağlık Ticaretleşti
SES Şube Başkanı Hülya Alökmen Uyanık, Diyarbakır`ın sağlık sorunlarını anlattı. Hülya Alökmen Uyanık, Yaşanılan sorunların Merkezi hükümetin, Diyarbakır`daki sağlıkla ilgili bir planı olmadığının bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Hükümet bize ve kamuoyuna herhangi bir açıklama yapma zorunluluğu görmüyor. Gerek önceki dönem milletvekilleri olsun, gerek şimdiki milletvekilleri ile sorunları çözmede noktasında bir türlü diyaloga giremiyoruz. Oysa biz, 15 bine yakın sağlık çalışanının temsilcisiyiz. Bizim muhatap alınmamız gerekir" diye konuştu.

Diyarbakır Söz: Çözüme Sözümüz Var!
Diyarbakır`da Kürt sorununun demokratik çözümünde sözümüz çalıştayı Doğu ve Güneydoğu`daki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla başladı.

Güneydoğu Güncel: Dikkat Grip Öldürebiliyor
Universal Diyarbakır Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Güngör Ateş, havaların soğumaya başlamasıyla beraber insanları en çok etkileyen grip hastalığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Ateş, "Grip hastalığı, en çok çocuklarda ve yaşlılarda görülüyor. Aşı, grip hastalığına yakalanmamak için uygulanan en etkili yöntemdir" dedi.

M. Salih Keskin - İLKHA