MARDİN-Kızıltepe Ticaret Borsası ve Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörlüğünün işbirliği ile, Hububat Ticaret Merkezinde TKDK 13.Çağrı İlanı, Hibeler ve Projeler ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Kızıltepe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, TKDK Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, TKDK Mardin Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Şeref Aslan, Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter ve Borsa üyeleri katıldı.



Toplantıda açılış konuşmanı yapan Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Şahin, TKDK 13.Çağrı İlanı, Proje ve Hibeler ile ilgili Borsa üyelerine yapılacak sunum ve bilgilendirme nedeniyle, TKDK İl Koordinatörlüğüne teşekkür etti.



TKDK İl Koordinatörü Tahsin Aba  ise, toplantıda yaptığı konuşmada, Hibe Desteği ile ilgili Kızıltepe Ticaret Borsası Üyelerine proje hazırlamaları konusunda bir takım tavsiyelerde bulundu. Aba,  proje hazırlayacakların bilinçli olarak doğru danışmanlık desteği ile beraber, başvuru sahiplerinin bizzat işin içinde olmalarını istedi.



13.Çağrı İlanı hakkında sunum yapan TKDK Birim Amiri Şeref TKDK’nın sağladığı Hibe ve Destekler ile ilgili bilgilendirme yaparak, Borsa üyelerinin program ile ilgili sorularını yanıtladı. 

Aslan, toplantının sonunda, TKDK’nın 13.Çağrı İlanı ile sağladığı Hibelerden faydalanmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. (Mehmet Aslan-İLKHA)