DİYARBAKIR- Diyarbakır İmam-Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kasım Akgönül,özellikle imam-hatip okullarındaki bazı öğretmenlerin öğrencilerini halk merkezleri adı altında ideolojik eğitim veren mekânlara göndermeye çalışmalarına tepki gösterdi.

İmam-Hatip okullarının kuruluş amacının öğrencileri dini anlamda yeterli konuma getirmek olduğunu kaydeden Akgönül, öğretmenlerin, öğrencilerine siyasi ve ideolojik düşüncelerini dayatmaması gerektiğini belirtti.

“Öğretmenler siyasi düşüncelerini öğrencilere dayatmamalıdır”
 

İmam-Hatip okullarında çalışan öğretmenlerin, öğrencilere İslam’ın öngördüğü ahlaki ilkeler doğrultusunda yaklaşmasının önemli olduğunu söyleyen Akgönül, “İmam-Hatip okulları konumları itibariyle maalesef yeterli bir seviyede değiller. Eğitimcilere bu anlamda büyük görev düşmektedir.Özellikle imam-hatip okullarında öğretmenlerin, İslam’ı iyi bir şekilde analiz etmesi ve İslam’ın gerektirdiği şeyler konusunda donanımlı olması gerekiyor.Bu öğretmenlerin, İslam dışı düşünceleri öğrencilere empoze etmeye yönelik girişimleri olmamalıdır. Siyasi ve ideolojik fikirlerini öğrenciye yansıtmamalıdırlar. Çünkü imam-hatip öğrencisi, İslam’ın mayasıyla yoğrulmalıdır. Bakanlık bunun için gerekli tedbirleri almak durumundadır.” dedi.

“Hiçbir eğitimci öğrencileri farklı yönlere kanalize edemez”
 

Okulda İslami eğitim alan öğrencilerin, cami ve benzeri yerlerde öğrendiklerini, pratiğe geçirmesinin doğal olduğunu dile getiren Akgönül, şöyle devam etti:

“Aileler, çocuklarını imam-hatibe göndermeyi tercih etmişlerse, ailelerin bu görüşlerine saygılı olmak zorundayız. Öğretmenlerin öğrencilerine, ‘Neden camiye, Kuran kursuna gidiyorsun? Zaten okulda bu eğitimleri alıyorsun. Eğitim evlerine git, kültürel dersler de al.’ demesi abestir. Hiçbir eğitimci, anne ve babaya rağmen, çocuğu farklı yönlere kanalize edemez. Öğretmen öğrenciyi imam hatip camiası dışında farklı yerlere kanalize ediyorsa, suç işlediğini bilmelidir. Bu durumda olan öğretmenlerin durdurulması gerektiğini düşünüyoruz. Aileler ve okul idarecileri bu konuda gerekli tedbirleri almalıdırlar.”  (Hamza Adiyaman/M. Sıddık Bilge-İLKHA)