DİYARBAKIR – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kasım Ayı İl Başkanları Toplantısı, partinin Diyarbakır İl Başkanlığında yapıldı. HÜDA PAR il ve ilçe başkanlarının da katılımıyla gerçekleşen toplantıda, özellikle 6-8 Ekim’de yaşanan olaylar ve “Çözüm Süreci” konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Burada partililere hitap eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kobani bahanesi ile yapılan olaylara değindi. “Yapılanları unutmayacağız ve unutturmayacağız.”diyen Yapıcıoğlu, Çözüm Süreci’nde yapılan yanlışları da tek tek anlattı.

 “Meşru haklar kabul edilip iade edilmek zorundadır”

6-8 Ekim’de yaşanan vahşeti unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirten Yapıcıoğlu, Çözüm Süreci hakkında ise şöyle konuştu: “Bir kez daha belirtmek isteriz. Bu mesele gerçekten çözülecekse iki yönlü çözülmelidir. Birincisi PKK’nin şiddet boyutu çözülmelidir. İkincisi ise Devlet, Kürt meselesini kabul etmelidir.”

Kürtlerin gasp edilmiş haklarının derhal iade edilmesi gerektiğini dile getiren Yapıcıoğlu, “Gasp edilmiş temel haklar meselesi var. Bu haklar kapalı kapılar arkasında müzakereler yapılarak halledilemez. Meşru haklar kabul edilip iade edilmek zorundadır. Süreç içinde bazı siyasilerin süreçten haberdar olmadıkları görülüyor. Tekrar söylüyoruz bu yol yol değildir. Bu yöntem ile bu sorunu çözemezsiniz. Temel hakları erteleyip herhangi bir şarta bağlayamazsınız.”ifadelerini kullandı.

“Muhatap sayısının artmasını istemiyorlar”

İktidarın, muhatap sayısının artmasını istemediğini dile getiren Yapıcıoğlu,“İşiniz zorlaşmasın, diye PKK ve uzantılarıyla sorunu çözemezsiniz. PKK/HDP’yi Kürtlerin tek temsilcisi olarak kabul edemezsiniz. Son günlerdeki açıklamalarınız ile giderek inandırıcılığınızı kaybediyorsunuz. Bunu anlamak için seçimleri beklemeye gerek yok. Varsayalım oylarınız arttı. Peki, mahkeme-i kübrada nasıl hesap vereceksiniz?”dedi.

“Haklar pazarlık konusu olamaz”

Devletin her olumsuzluğu Paralel Yapı’ya, HDP’nin de içine sızan ajanlara yükleyerek kurtulamayacağını ifade eden Yapıcıoğlu, “Eğer bu mesele çözülmezse yeni örgütler ortaya çıkar. Haklar pazarlık konusu olamaz. Böyle bir sorunun görülmesi için bu tür vahşetlerin yaşanması mı gerekiyor? Süreç yeterince şeffaf değil. Kapalı kapılar ardında ne tür kararlar alınıyor, bunu halk bilmelidir.”şeklinde açıklamada bulundu. (M. Zeki AygurAli Fidancı-İLKHA)