MUŞ - Siyonist İsrail askerlerinin postalları ile Mescid-i Aksa’ya girip Kur’an-ı kerimleri yerlere atması ve cami içerisinde Müslümanlara saldırmasına İslam âleminden büyük tepkiler gelmeye devam ediyor. Filistinli Müslümanlara destek olup Kudüs davasına sahip çıkılması gerektiğini ifade eden bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Ali Arslan, gerektiğinde Selahattin Eyyübi’nin torunlarının Mescid-i Aksa’ya giderek mücadeleye destek vereceğini dile getirdi.

İslam ümmetinin bir bütün olduğunu ifade eden Molla Arslan,  “Biz Filistinliyiz; Filistin bizidir, Kudüs bizimdir, İsraillilerin değil. Hz. İbrahim’den günümüze kadar Kudüs Müslümanlarındır. Şuan Siyonist İsrail orayı istila etmiştir, meşru bir devlet değiller. Allah’ın izni ile onları geldikleri yere süpüreceğiz. Oradaki kardeşlerimize müjdemizdir; gerektiğinde Selahaddin’in torunları oraya gidecektir. Oradaki Mescidi Aksa’yı kurtarmak için canlarını seve seve verecektirler. Çünkü O bizim için bir namustur. Vallahi Mescidi Aksa hürriyete kavuşmadıkça, Mescid-i Haram da hür değildir, Medine de hür değildir, hiçbir Müslüman hür değildir.”ifadelerini kullandı.

Müslümanlara da seslenen Arslan; Allah’ın, Mescidi Aksa’nın hesabını bütün Müslümanlardan özellikle âlimler ve imamlardan soracağını belirtti. Arslan, “1967 yılında İsrail’in ilk Başbakanı Goldamair, İsrail Filistin’i istila ettiğinde bakanlarını toplayarak onlara ‘Burası bitti, bundan sonraki yolumuz Medine ve Hicaz bölgesidir.”diyor. Halkına da, ‘Ey Yahudi halkı, ben ecdatlarımın kan kokusunu alıyorum.’ Yani ‘Yesrib ve Hayber’de bin 400 yıl önce öldürülenlerin kan kokusunu alıyor.’diyor. Müslümanlar daha dün orada şehit edilen azizlerin kan kokusunu neden almıyorlar? Bütün Müslümanlara sormak lazım; kan kokusu alma duyunuz mu bozuldu? Herkes, Şeyh Ahmet Yasin, Abdullaziz Rantisi’yi ve diğer şehitlerin kan kokusunu burunlarında taşımalıdırlar.”diye konuştu. (Mustafa Bikeç/Sezer Özer-İLKHA)