DİYARBAKIR - Yaptığı hayırlı etkinliklerle bölgede adını duyuran Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, PKK/HDP yandaşları tarafından vahşice katledilen şehitleri, şehadetlerinin 40. gününde mezarları başında andı.

Diyarbakır’ da kurban eti dağıtımı yaptıkları bir sırada PKKHDP’li çeteler tarafından katledilen şehitler, şehadetlerinin 40.`ıncı gününde Yeniköy Mahallesinde bulunan Yeni Köy asri mezarlığında binlerce kişinin katılımıyla anıldı.

Programda bir konuşma yapan Hür Dava Partisi kurucularından Vedat Turgut özelde bölge halkına genelde ise tüm Türkiye Müslümanlarına seslenerek, “Hüda-Par ve Mustazaflar Camiasının önceden olduğu gibi bundan sonra da tüm mazlumların yanında olacağını söyledi.

Etkinlik Muhammed Abdulhadioğlu’nun okuduğu Yasin süresi ile başladı. Program esnasında sık sık tekbirler getiren binlerce kişi Hizbullah Cemaati lehine slogan atarken, PKK’ ye lanet yağdırdı.

“Biz bu vahşeti asla unutmayacağız”

Diyarbakır’da 6-8 Ekimde yaşanan vahşetin bir milat olduğunu dile getiren Turgut, “Şehitlerin şehadetlerinin üstünden Tam 40 gün geçti. Aynı acıyı daha paylaşıyoruz. Nasıl ki tarihte Hz. Hüseyin, Hz. Yahya, Hz. Zekeriya ve nice şehitler evliyalar hiç unutulmadıysa Allah şahittir ki Turan Hoca, Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Cengiz Tiryaki, Fethi Yalçın, Cumali güneş, Ubeydullah Durna ve Şehit Riyad asla aklımızdan çıkmadı, çıkmayacak. Susa şehitleri ve Kürdistan şehitleri asla aklımızdan çıkmaz. Bazıları bu olayın çok büyütüldüğünü söylüyor. Biz bu vahşeti asla unutmayacağız. Tarihte eşi ve benzerine rastlanılmayan bir vahşet yapıldı.” ifadelerini kullandı.

“Kürdistan’da yapılan katliam bütün İslam ümmetinin yaşadığının bir özetidir.”

Ashabı Uhdut şehitlerinin diri diri yakıldığını ama hiçbir zaman unutulmadığını söyleyen Turgut, aynı şekilde de bu şehitlerinde unutulmayacağını herkesin bilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Turgut, “Hz. Yahya ve Hz. Zekeriya başları gövdelerinden ayrıldı ama unutulmadı. Kerbela’da Hz. Hüseyin mızraklarla, oklarla ve kılıçlarla şehit edildi. Vücudu atlarla çiğnendi başı gövdesinden ayrıldı. Başı memleket memleket gezdirildi ve vahşet yapıldı ama unutulmadı. Aynı şekilde bugün Kürdistan’da yapılan katliam bütün İslam ümmetinin yaşadığının bir özetidir.” dedi.

HÜDA-PAR ve Mustazaflar Camiasının tüm mazlumların yanında olduğunu söyleyen Turgut, “Müjdeler olsun onlar yalnız kalsalar bile binlerce Yasin ve Hüseyin olayların gecesi davalarına sahip çıktılar. Diyarbakır ve Kürdistan’da Müslümanlar bu Mümin kardeşlerine sahip çıktılar. Biz buradan tüm Kürdistan ve Türkiye halkına sesleniyoruz. Şu Kürdistan bölgesinde zulme, nifaka ve tuğyana karşı durabilen tek Camia HÜDA-PAR ve Mustazaflar Camiasıdır.” dedi.

“Bu dava Şeyh Said, Hanili Salih Beg ve Said Nursi’nin davasıdır”

Bu dava ‘mükâfatımız Allahtan’dır’ diyen şehitlerin akraba ve dostlarının davasıdır diyerek bu davanın temellerinin peygamberlere dayandığını ifade eden Turgut sözlerine şöyle devam etti.

“Bu dava Hz. Zekeriya ve Hz. Davud’un davasıdır. Firavuna karşı duran Hz. Musa’nın davasıdır. Bu dava Hz. İsa ve Hz. Muhammed’in davasıdır. Bu dava Ashabı Kiram ve Hüseyn-i Kerbela’nın davasıdır. Bu dava Şeyh Said, Hanili Salih Beg ve Said Nursi’nin davasıdır. Bu dava Melayé Cezeri’nin davasıdır.”

“40 gün önce katledilen Şehitlerimizin katilleri bellidir ama ortada fail yok”

Aradan 40 gün geçmesine rağmen halen katillerin bulunmamasına ve herhangi bir soruşturmanın başlatılmamasına tepki gösteren değinen Turgut, bunun yanında Diyarbakır ve Yüksekova’da vurulan asker ve subayın katilleri aynı gün ya da ertesi günde hemen bulunmasının ise manidar olduğunu söyledi.

Turgut, “Bir partinin üyesi Ankara’da suikaste uğradı. Katilleri saatler içinde buldular. Ama HÜDA-PAR camiasına 200’ün üstünde saldırı oldu. Dernekleri, Camileri ve Kuran Kursları kundaklandı, ama failler ortada yok. Yüksekova’da Şehit Ubeydullah’ın şehadetinin üzerinden yıllar geçti ama katilleri bulunmadı. Dosya, faili meçhul diye rafa kaldırıldı. 40 gün önce katledilen şehitlerimizin katilleri bellidir ama ortada herhangi bir fail yok. Onların adresleri ve görüntüleri var ama katiller yakalanmadı.” dedi.

“Bu zulmün altından kalkamazsınız”

Son olarak, katillerin ebedi cehennemde kalmaması için hemen tövbe ve istiğfar etmeleri gerektiğine vurgu yapan Turgut, “Derhal katil ve failleri bulun. Zira siz bu zulmün altından kalkamazsınız. Basın önünde özür dileyen zevatlarda özür dilemekle kalmasın. Ufak bir özürle bu işin altından kalkamazsınız. İçinizdeki ajan ve provokatör dediğiniz şahısları yakalayacaksınız ve onları polislere teslim edeceksiniz. Aksi takdirde bu vebalin altından kalkamazsınız. Müslüman halkımız diniyle meşhurdur. Dolayısıyla bu vahşeti yapan Kürt olamaz. Bu insanlar bu vahşeti yapmakla cehenneme amade oldular. Kurana göre bir kimse bir Mümini vahşice katlederse onun yeri ebedi cehennemdir.” dedi.

Program Molla Kerbela Şanlı hocanın duasıyla son buldu. Binlerce kişi sessiz ve olaysız bir şekilde dağıldı. (M. Zeki AygurAli Fidancı - İLKHA)