MUŞ- Yıllardır Mescid-i Aksa’nın altında tüneller kazarak, münharif itikatları uğruna, adeta dünya Müslümanlarıyla alay eden Siyonist İsrail, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın yıkılmasını bile göze alarak, Filistin topraklarında terör estirmeye devam ediyor. Muş Mescid-i Aksa Kardeşlik Platformu, kitlesel basın açıklaması yaparak, Siyonist İsrail’in saldırılarını kitlesel basın açıklaması ile lanetledi.

Kitlesel basın açıklaması Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Basın açıklamasında kısa bir konuşma yapan bölgenin tanınmış alimlerinden Ali Arslan, Peygamberlerin, Resullerin secde ettiği yerleri bugün Siyonistlerin çiğnediğine dikkat çekerek, “Medine'nin anahtarı, Kabe ve Medine'nin yolu Mescid-i Aksa'dan geçer. Müminler sahip çıkmazsa, ne Mescid-i Haram kalır ne de Kâbe kalır. Tarih boyunca zalim Siyonistler azıttıkları zaman, onların başına biri musallat ediyordu. Bugün de onların başlarına Mustazafları musallat etmiş.” Dedi

Platformu adına basın açıklamasını Ahmet Savcı okudu. Savcı basın açıklamasında Mescid-i Aksa’nın hürmetinin çiğnendiğini belirterek, İsrail’in tehlikeli bir sürecin fitilini ateşlediklerini ifade etti.

Savcı basın açıklamasının devamında, Siyonist İsrail’in, Mescid-i Aksa’ya saldırmanın Kudüs’ün statüsünün Yahudi olmasına yönelik iğrenç bir adım olduğunu ifade ederek “İsrail Arap şeyhleri ve emperyalist güçlerden aldığı destekle, Ortadoğu’da Müslümanlara kan kusturuyor, kutsallarımıza hakaret ediyor. Son yıllarda Kudüs’te Filistinlilere ait ev ve iş yerlerinin yıkılması, yerine Yahudilerin yerleştirilmesiyle başlayan İsrail terörü, Mescid-i Aksa’ya kilit vurup, necis postallarıyla içeriye girerek Kur’an-ı Kerim’leri ayaklar altına almasıyla hız kesmeden devam ediyor. 1967’den beridir barbarlıkta ilk defa bu kadar ileriye giden Siyonistler, cesaretlerini ise bizlerden yani Müslümanların sessizliğinden alıyor ve hiç kimseden çekinmeden Filistin toprakları üzerindeki nüfuzunu giderek arttırmaya çalışıyor.” dedi.

Müslümanlar artık hiçbir kutsala saygı göstermeyen barbar, insanlıktan nasibini almamış Siyonist çetelerine karşı, gerekli tüm tepkiyi göstermeleri gerektiğini ifadelerine ekleyen Savcı daha sonra, “Bugün Siyonistlere dur deme zamanıdır. Bu gün değil de ne zaman ayağa kalkacaksınız ey Müslümanlar! Şeyh Ahmet Yasin’in dediği gibi "ey üzerine ölü toprağı serpilenler" ne zaman ayağa kalkacaksınız. Şikâyet devri bitmiştir. Biz zayıf olduğumuz için değil gücümüzün parçalanmasından dolayı kaybediyoruz. Cihad, şehadet diyen Müslümanları, Aksa’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Basın açıklamasının ardından kitle İsrail ve Amerika bayraklarını yaktı. (Mustafa Bikeç/ Sezer Özer-İLKHA)