DİYARBAKIR  - Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, Eylül, Ekim aylarında yaptıkları rutin yardımlar ile Kurban Bayramında yaptıkları Kurban eti çalışmaları hakkında aylık faaliyet raporlarını açıkladı.

Gıda Bankası adına açıklamayı yapan Dernek Başkanı M. Sıddık Furkan, 6-7 Ekim olaylarında yaptıkları Kurban eti dağıtma faaliyetlerinin çok vahşi bir şekilde hedef alındığını ve 6-8 Ekim tarihleri arasında yaşanan olaylardan dolayı Eylül Ekim ve Kurban Bayramı faaliyet raporunu ancak bu gün açıklama imkânlarını bulduklarını belirtti.

“PKK/HDP’li çeteler yüzünden halkımıza yardımları ulaştıramadık”

6-8 Ekim olaylarında kendilerini Kürt halkının temsilcisi ilan edenlerin maskesini düştüğünü ve Kürd halkının bunların gerçek yüzünü gördüklerini belirten Furkan, PKK/HDP zihniyetin Kürt halkına zülüm eden ve sadece kendi ideolojisini ön plana çıkarmak istediklerini söyledi.

Furkan, “HDP/PKK çetelerinin 6-7-8 Ekim tarihlerinde özelde Diyarbakır’da genelde yurdun birçok il ve ilçelerinde çıkarmış oldukları zulmü temsil eden olaylardan dolayı Ekim ayı içerisinde ve Kurban bayramında ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye gerekli gıda ve Kurban eti yardımlarını Umut Kapısı Gıda Bankası olarak ulaştıramadık. Bu nedenden dolayı ihtiyaç sahibi olan ailelerimizden helallik diliyoruz. Bu yardımlara engel olan azgın HDP/PKK çetelerini de lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kurban eti dağıtırken 6 üye ve gönüllümüzü şehit verdik”

6-8 Ekim  olaylarında Diyarbakır’da yaşanan katletme olaylarının zihinlere bir daha çıkmamak üzere kazındığını ve o gün yaşatılan vahşeti tüm bölge halkının çok açık bir şekilde müşahede ettiklerini belirten Furkan,  “HDP/PKK çetelerinin çıkarmış oldukları olaylardan dolayı ihtiyaç sahibi olan mağdurlara Kurban eti dağıtmak için bayramlarından feragat eden ve o tarihlerde kurban eti dağıtan Dernek üyemiz olan Turan Yavaş, Yasin Börü, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz ve yaralı olan insanları hastaneye getiren Cumali Güneş kardeşlerimiz vahşice bir şekilde katledilmişlerdir. Bizler bu kardeşlerimizi topluma Allah rızası için hizmet yapma gayretinde iken şehit verdik. Umut Kapısı Gıda Bankası olarak şehit olan tüm kardeşlerimizin şehadetlerini tebrik eder,  ailelerine sabrı cemil niyaz ederiz.” şeklinde konuştu.

Furkan, açıklamadan sonra Eylül- Ekim ayları içerisinde yaptıkları yardımlar ile Kurban Bayramında yaptıkları yardımlar hakkında yaptığı açıklamada, dernek olarak Eylül ayında 461 aileye gıda paketi, 78 aileye ise 1,5 kilodan oluşan kırmızı et dağıttıklarını, Ekim ayında 445 aileye gıda paketi verdiklerini söyledi. Derneğin Kurban bayramında ise toplamda 4325 aileye 2 kilodan oluşan kurban eti dağıttığını sözlerine ekledi.

“Umut Kapısı Gıda Bankası olarak halkımıza sesleniyoruz!...”

Umut Kapısı Gıda Bankası olarak kendilerine çıkarılmak istenen tüm engellere rağmen halka hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyen Furkan, bu günden sonrada istikametlerinden taviz vermeden mazlum, mustazaf halkın yanında olacaklarını söyledi.

Furkan, “Bundan böyle de İmkânlarımız dâhilinde halkımıza yardım etmeye devam edeceğiz. Bu nedenle yardım konusunda duyarlı olan kardeşlerimizden de bu hayır kervanında yer almalarını canı gönülden istiyoruz. Ayrıca tüm halkımıza 6-7-8 Ekim olaylarının müsebbibi olan bu azgın, vahşi çetelerinin provokasyonlarına gelmemelerini de özellikle istirham ediyoruz.” çağrısında bulundu. (İLKHA)