ŞANLIURFA - Siyonist İsrail askerlerinin, Mescid-i Aksa’ya yönelik yaptığı saldırılar, Şanlıurfa’da yapılan basın açıklamasıyla kınandı. Cuma namazının ardından Din Görevlileri Birliği Derneği Şanlıurfa Şubesi tarafından Balıklıgöl’de yapılan açıklamada, Filistin’in İsrail zulmünden kurtulması için derhal İslam Birliğinin kurulması gerektiği belirtildi.

Basın açıklamasını okuyan Din Bir Der Şanlıurfa yetkilisi Hüseyin Bakırcı,“İsrail, Mescid-i Aksa’yı alçakça işgal ederek, kutsal kitabımızı yerlere atarak, Müslüman âlemine en büyük hakaretleri yapmaktadır. Buradan da anlaşılıyor ki İsrail İslam âleminin ortasında büyük bir çıbanbaşıdır” dedi. 

“Ortadoğu’da Filistin sorunu değil, İsrail sorunu var”

Ortadoğu’da İsrail’in büyük bir sorun olduğunun altını çizen Bakırcı, “Müslüman ülkeler ve özellikle Müslümanlar, İslam Birliğini kurmayı her şeyden önemli bir numaralı görev addetmelidirler. İsrail sorunu, ancak Müslümanların birliği kurması ile çözüme kavuşturulabilir. Bunun için derhal İslam ülkelerindeki cemaatler, tarikatlar, dernekler ve sivil toplum örgütlerinin İslam Birliği oluşturma yönünde bilinçlenme ve işbirliği sürecine girmelidir. Bu noktada başta Müslümanların dini hizmetlerini yürüten âlimlere, hocalara, din görevlilerine Müslümanları bilinçlendirme ve birlikte çalışmalar yapabilme hususunda büyük görevler düşmektedir” ifadelerini kullandı. (Sedat Kuşulay-İLKHA)