VAN - Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi, terör rejimi israil askerlerinin Mescid-i Aksa`ya yönelik saldırılarını, Cuma namazının ardından Hz. Ömer Camii avlusunda düzenlediği basın açıklaması ile protesto etti. Ellerinde Filistin’e destek, israile lanet dövizler taşıyan topluluk,  "Kudüs`e uzanan eller kırılsın", "Zalimler için yaşasın cehennem" şeklinde sloganlar attı, sık sık tekbir getirdi. Kur’an- Kerim tilavetinin ardından Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi adına basın açıklamasını Levent Dalgın okudu.

“Mescidi Aksa Müslümanların ilk kıblesi ve onurudur”

Tarihi, işgal ve soykırımlarla dolu israilin yaptığı zulüm ve katliamların hız kesmeden vahşice devam ettiğini belirten Dalgın, “Siyonist rejim, daha geçen Ramazan ayındaki Gazze saldırılarında büyük bir çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 2 binin üzerinde masum Müslüman’ı şehit etti. 10 bin kadar Müslüman’ı yaraladı ve 10 binlerce evi yıktı. En son geçen hafta bu vahşi çete, mübarek Mescid-i Aksa`nın içine girip postallarıyla minber ve mihrabını çiğnemiş, Kur an-ı Kerimleri yerlere atmıştır. mescidi korumaya çalışan kardeşlerimize ve mescidin içine ses ve gaz bombalarıyla saldırmıştır. Terör çetesi israil, Mescid-i Aksa`nın içine postallarıya girmekle aslında bütün bir ümmetin onurunu çiğnemiştir. Bu saldırılar bütün Müslümanlara bir gözdağı vermeye yöneliktir. Zira Mescidi Aksa Müslümanların ilk kıblesi ve onurudur.”diyerek yapılan saldırıların boyutunu özetledi.

Terörist israilin her fırsatta İslami değerlere saldırdığını ifade eden Dalgın açıklamasını şöyle sürdürdü, “İslam düşmanı siyonist rejim, 12 Kasım Çarşamba günü de Batı Şeria’da bir camiyi ateşe vererek İslam’a ve mukaddesatına yönelik tahammülsüzlüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.”dedi.

“israil, ümmetin parçalanmışlığından yararlanmaktadır”

Siyonist israilin destekçilerine de dikkat çeken Dalgın, “Küresel küfür güçleri tüm renkleriyle terör çetesi israilin bu projesine bütün imkânlarıyla destek vermekte, bütün uşaklarını bu anlamda devreye sokmaktadır. Bundan dolayıdır ki özellikle İslam ülkeleri içerisinde bir yandan savaşlar ve kargaşalar çıkartılırken, diğer taraftan başka küfür devletleri, kurtarıcı olarak devreye girmekte, oradaki varlıklarımızı tahrip etmekte ve sonraki aşamalarda terör çetesi israilin çıkarlarına hizmet edecek yapılar yerleştirmektedir. Yine İslam ülkeleri içerisinde gerçek anlamda İslam`a hizmet eden, Kur`an-ı Kerimi hâkim kılmaya çalışan İslami yapılara marksist, sosyalist veya emperyalist uşaklarının eliyle saldırarak imha etmeye çalışmakta, hayat hakkı tanımamaktadır. Dolayısıyla etrafımızda da gördüğümüz gibi, her taraf yakılıp yıkılmakta, milletin malları talan edilmekte, mukaddes kitabımız Kur`an-ı Kerim yakılmakta, ayaklar altına alınıp çiğnenmektedir.

Terör çetesi israilin uşak ve hizmetkârları çoğaldıkça israil de kuduz köpek gibi etrafındaki Müslümanlara saldırmakta, hatta Mescid-i Aksa`nın içine postallarıyla girme cesaretini kendinde görmekte ümmetin parçalanmışlığından yararlanmaktadır.”ifadelerini kullandı.

“israil, alçakça saldırıların hesabını vereceğini unutmasın!”

Şu unutulmamalıdır ki; terör çetesi israil ile sosyalist ve emperyalist uşakları sadece ve sadece, İslam`ın kahraman evlatlarının hiç bir şeyden çekinmeden Ashabı Kiram gibi bir duruş sergilemelerinden korkmaktadırlar. Dolayısıyla nerede terör çetesi israil ve uşaklarının saldırısı varsa, orada İslam`ın izzetine sahip çıkacak, İslam`ın kahraman evlatları var. Mustazaflar Cemiyeti olarak; Terör çetesi israil’in mukaddes beldelerimize karşı yaptığı bu alçaklığı ve dünyanın neresinde olursa olsun İslami değerlerimize yapılan saldırı ve hakaretleri en şiddetli şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. İslam’a ve mukaddesatımıza yaptıkları alçakça saldırıların hesabını vereceklerini unutmasınlar.

“Yekvücut olmamızın İlahi bir yükümlülük olduğunu tekrar hatırlatıyoruz”

Başta Kürdistan’ın izzetli Müslümanları olmak üzere tüm dünya Müslümanlarına seslenerek şu hatırlatmada bulunuyoruz; Terör çetesi israil ve uşaklarının cesaretleri, ümmetin parçalanmışlığından ve bölünmüşlüğünden kaynaklanıyor. Bakınız yüce Rabbimiz, Furkan suresinde; ‘İnkâr edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur.’ buyuruyor.

Eğer İslam ümmeti olarak izzetli bir hayat yaşamak istiyorsak, Rabbimizin bu emri gereği, bir an önce birbirimizle kenetlenip küflü akımlar karşısında yekvücut olmamızın İlahi bir yükümlülük olduğunu tekrar hatırlatıyoruz.”diyerek açıklamayı bitirdi.

Basın açıklaması, yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

 

Terör rejimi israilin Mescid-i Aksa ve Müslümanları hedef alan saldırıları, Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile telin edildi.