BATMAN - Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Batman’a atanan öğretmen sayısı ve okullardaki öğretmen açığı ile ilgili İlke Haber Ajansı’na açıklamada bulundu. Sadece iki okulda İngilizce ve müzik derslerinde öğretmen açığının olduğunu belirten Çelik, bu sorunun da en geç bir iki hafta içerisinde giderileceğini söyledi.

Bu yıl Batman’a yaklaşık bin öğretmenin atandığını ifade eden Çelik, “Bizim öğretmen norm kadro ihtiyacımız 8 bin 400’dür. Ancak Bakanlık tarafından bu yıl bize yaklaşık bin öğretmen geldi. Onunla birlikte 7 bin 47 öğretmenimiz şuan kadrolu olarak ilimizde çalışıyor. Biz merkezde 500 ücretli öğretmen görevlendirdik. İlçelerimizde de toplam 750 civarında ücretli öğretmen görevlendirildi. Şuan maalesef İngilizce ve müzik derslerine öğretmen bulamıyoruz. Bunların dışında hiçbir dersimiz boş geçmiyor, tüm öğretmenlerimiz görevlendirilmiştir. Ancak ücretli görevlendirilen öğretmenlerle ilgili de çalışmalarımız var. Görevini yersiz bırakan ücretli öğretmenlere gelecek sene görev vermeme gibi bir çalışmamız da var.” dedi.


“Genel anlamda öğretmen açığı yok”


İngilizce ve müzik dersleri dışında öğretmen açığının olmadığını vurgulayan Çelik, “Öğretmen açığımız da sadece iki okulda var. Genel anlamda Batman ve ilçelerinde öğretmen açığımız yok. Öğretmen açığı olan okullarımızda da, bir iki hafta içerisinde bu sorun giderilecektir.” ifadelerini kullandı.   (M.Fatih Akgül-İLKHA)