KCK`ya yönelik İstanbul`da yapılan operasyonda tutuklananlar arasında örgütün yürütme kurulu üyesi olduğu belirtilen Kudbettin Yazbaşı`nın da bulunduğu öğrenildi. Yazbaşı`nın KCK içindeki hiyerarşide Murat Karayılan`dan sonra gelen 3 kişiden biri olduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından KCK`ya yönelik geçtiğimiz hafta operasyon düzenlenmişti. 110 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 95 şüpheli tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında KCK içindeki hiyerarşide Murat Karayılan`dan sonra gelen 3 kişilik `KCK yürütme kurulu` üyesi olduğu belirtilen Kudbettin Yazbaşı`nın da olduğu belirtildi. Şüpheli Yazbaşı`nın, Murat Karayılan`dan gelen talimatları örgütün İstanbul yapılanmasına ilettiği iddia edildi.Yazbaşı`nın sık sık Kandil`e de gittiği tespit edildi.

KCK yürütme kurulu üyesi ve KCK basın sözcüsü olduğu belirtilen Nihat Oğraş`ın ise geçtiğimiz ay İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nca tutuklandığı ifade edildi. 3 kişilik KCK yürütme kurulunun üçüncü üyesinin ise polis tarafından arandığı belirtildi

Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda `KCK Anayasası`, `KCK mahkemeleri`, `KCK yürütme kurulu` gibi belgelerin yazılı olduğu dökümanların ele geçirildiği öğrenildi. Aramalarda, KCK`nın İstanbul`u üç bölgeye ayırdığı ve üç bölgeden de farklı farklı grupların sorumlu olduğunu gösteren belgelerin bulunduğu belirtildi.

CHA