MUŞ - Muş Alparslan Üniversi'nden servis otobüsleri şoförlerinin barınma sorunu ile ilgili konuya açıklık getirildi. Şoförlerin barınma sorunun kamuya yanlış yansıtıldığı ifade edilen açıklamada, farklı bazı sorunlara da değinilerek, herkesin görevini gereği gibi yapması gerektiğine dikkat çekildi.

Yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Muş Belediye Başkanlığı ve Otobüs Şoförleri tarafından; Üniversitemiz yerleşkesinde, otobüsler için park alanı ve şoförler için dinlenme alanı oluşturulması şifahi olarak talep edilmiştir. Üniversitemiz tarafından, bu taleplerin karşılanamayacağı ilgili taraflara şifahi olarak bildirilmiştir. Buna rağmen; hiçbir izin almaksızın ve bilgi vermeksizin, 4 Kasım’da üniversitemiz yerleşkesine, şoförler tarafından kullanılmak üzere, Muş Belediyesince bir konteyner bırakılarak yerleşkemiz işgal edilmiştir. İlgili paydaşlar aranarak, konteynerin derhal işgal alanından kaldırılması talep edilmiştir. Bu talep karşılanmayınca, konteyner Üniversitemiz yerleşkesinden çıkarılmıştır. Üniversitemiz yerleşkesi dışında, konteynerin herhangi bir yere konulması üniversitemizin yetkisi ve sorumluluğu dâhilinde olmadığından dolayı herhangi bir itirazımızın olması da mümkün değildir'' ifadelerine yer verildi.

Üniversite öğrencilerinin 3 yıldan beri yaşadıkları servis sorununa da değinilen açıklamada; "Üniversitemiz öğrencilerinin 3 yıldan bugüne devam eden bir ulaşım problemi olduğu doğrudur. Öğrencilerimizin bu haklı talepleri, defaten ilgili paydaşlara yazılı olarak iletilmiştir. Ancak sorunun çözümünden ziyade, büyüyerek artması söz konusu olmuştur. 2013 yılında yaklaşık 8 bin öğrencimizin taşınması bile sorunlu iken, 2014 yılında yaklaşık 10 bin öğrencimiz yine aynı sayıda otobüs ile taşınmaya çalışılmıştır. İl trafik komisyonunca 40 otobüs ile taşıma ihalesi kararı alınmasına rağmen maalesef geçen yıl olduğu gibi 17 otobüs ile öğrencilerimiz taşınmaktadır. Çiftlik Yerleşkemiz ile Kampüs arasındaki ulaşım, duraklar ve Güzergâh problemleri ise yine sorun olarak devam etmektedir. Çözüm bekleyen tüm bu sorunları, şoförlerin dinlenme problemi ile örtme anlayışı doğru bir anlayış değildir. Dahası; sorun üretip, peşinden sorun çözüyor gibi bir görüntü vermek ise son derece yanlış bir anlayıştır''denildi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)