BATMAN - Batman’da 3 gün önce TPAO’dan 72 EE 126 plakalı aracı çaldığı iddiası ile ilgili konuşan araç sahibi Ahmet Tikiz, arabasının kendi şahsına ait olduğunu belirterek, TPAO’da çalışmasına son verildiğini ifade etti.

İki şirket arasında kaynaklanan sorunlar yüzünden arabasının elinden alınacağı endişesiyle TPAO’dan aracını çıkardığını söyleyen Tikiz, bu yüzden de işinden olduğunu söyledi.

Hırsız sanılıp işten atıldığını ve bu yüzden mağdur olduğunu söyleyen Ahmet Tikiz, “Ben bu aracı taşeron Orhan Gültekin’den 34 bin TL’ye yaklaşık 3 yıldır aldım. Aldıktan sonra bir buçuk yıl bana maaşını verdi, ondan sonra maaşını kesti. Kestirdikten sonra ben de ona söyledim paramı ver diye. Dedi ki, şirket devretmiş bunu, sorunludur çözmemiz lazım. Herhangi bir belge de elimde yok. Ben aldıktan sonra bize dediler ki, bu aracın başka şirkete devredildiğini ve paralarımızın geri verileceğini söylediler. Bir buçuk yıldır bizim paramızı vermediler. Vermedikten sonra ben zor durumda kaldım. Benim çocuklarım üniversite okuyor. Zor durumda kaldım arabama binip TPAO’dan çıktım. Götürdükten sonra ben aracımı geri getirip teslim ettim. Ben kendi elimle getirmiştim, anahtarı da bendeydi. 20 yıldır Ulaştırma amirliğinde çalışıyordum. Arabanın anahtarını müdürlerime teslim ettim. Devlet yetkilileri bizim mağduriyetlerimizi gidersin diye bunu yaptım.” dedi.

Arabasını çalmak amacıyla almadığını belirten Tikiz, “Beni 2-3 gündür işten de çıkardılar. Mağduriyetimin giderilmesi için yardım bekliyorum. Orhan Gültekin de arabanın benim olduğuna dair şahidimdir. Ondan aldığımı, onun yanında çalıştığımı, TPAO’nun içindeki herkeste şahittir.” ifadelerini kullandı.  (Veysi Rüzgar - İLKHA)