DİYARBAKIR  - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) 88. Genel İdare Kurulu tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen ‘İş Sağlığı, İş Güvenliği ve İş Hukuku’ çalıştayına katılan MÜSİAD Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özşanlı ve beraberindeki heyet Şanlıurfa’da düzenlenen Genel İdare Kurulu Toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır’daki kamu kurumları ve iş adamlarının gündeme getirilmesini talep ettiklerini, iş sağlığı, iş güvenliği ve çalışma hayatına yönelik sorun ve çözüm önerilerini aktarma imkânı bulduklarını belirten MÜSİAD Diyarbakır Şubesi Başkanı İsmail Özşanlı,  MÜSİAD’ın ülke genelinde 8 bin 500 üyesi ve bir milyon 500 bin kişilik istihdamı ile ekonomiye büyük katkı sağladığının önemine işaret etti.

Derneğin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’yla ilgili konularının Şanlıurfa’da yapılan Genel İdare Kurulu toplantısında masaya yatırdığını anlatan Özşanlı, “Özellikle son yaşanan maden faciasının ardından çalışma hayatı, iş güvenliği ve iş hukuku konuları sıkça tartışılmaya başlandı. Ancak bizler bu vizyonumuzu daha önce ortaya koymuştuk. Aylar önce bizim isteğimizle bu tür sorunların tartılacağı bir çalıştay yapılmasını istedik. Bu vesileyle Türkiye’nin en çok tartışılan bu konularını gündeme getirme fırsatı bulduk.” dedi.

Beklentilerimizi net bir şekilde anlattık

2 gün süren çalıştay da iş dünyası ve çalışanların sorunlarının enine boyuna tartışıldığını ve çözüm önerilerinin raporlaştırıldığını belirten Özşanlı, MÜSİAD’ın tüm şube başkanları ile beraber yaklaşık 700 kadar üyenin katıldığı çalıştay da hükümet düzeyinde de katılımın olduğunu belirtti.

Özşanlı, “Bizler beklentilerimizi çok net bir şekilde anlatma fırsatı bulduk. Bundan sonra hükümetin adım atmasını bekliyoruz. AK Parti iktidarının görüşlerimizi dikkate alacağından şüphemiz yok.” şeklinde konuştu. (İLKHA)