VAN – Van’da mülk sahiplerinin her yıl dükkan kiralarına yüksek zam yaptıklarını belirten esnaf, isyan ediyor. Her yıl yapılan yüksek kira artışlarından dert yanan esnaf Nevzat Acar, “Van piyasası akşam karanlığı çökmeden bitiyor. Bunun sıkıntılarını çekiyoruz, işlerimiz kesat oluyor. İş yapamıyoruz ama biz iş yapsak da yapmasak da dükkân sahipleri her ay kiralarını alıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Dükkânlarının işlek caddelerde olmadığı için günlük cironun çok az olduğunu ifade eden Acar, dükkân sahiplerinin bunu göz önünde bulundurmadıklarını, her yıl piyasaya göre değil, kafalarına göre kiraları iki katına çıkarttıklarını söyledi. Acar, kiraları denetleyen yetkililerden bu konulara el atmalarını istedi.

Kira artışının enflasyona göre yapılması gerekirken bunun gözetilmediğini dile getiren Acar, “Günlük kazandığımız para kiramızı dahi karşılamaya yetmiyor. Daha işlek bir yerde dükkân tutmak istediğimiz zaman da oradaki kiraların yüksek olduğunu görüyoruz. Dükkânlarımızı kapatsak gidip çalışacağımız işyerleri fabrikalar Van’da maalesef yok. Buna rağmen dükkan sahiplerimiz her yıl yüzde yüz zam istemeye devam ediyor. Söylememize rağmen dikkate almıyorlar bizi, bu kira düzeylerini denetleyen yetkililerin olması lazım. Bu şekilde ne çocuklarımıza bakabiliyoruz nede evi geçindirebiliyoruz sadece dükkan sahiplerine çalışıyoruz.”dedi. (Sedat Karatay-İLKHA)