DİYARBAKIR – Diyarbakır Büyükşehir ve Bağlar Belediyesine bağlı Kardelen Ana Çocuk Sağlık Merkezi’ne polis dün gece baskın düzenledi.

Dün gece saat 01.00 sıralarında Sağlık Merkezi’ne gelen polis, kapıların ısrarla açılmasını istemesine rağmen kapılar içeride bulunanlar tarafından açılmadı. Polis, kapıların açılmaması üzerine kapıları kırarak içeri girdi. Baskında, “Kardelen Ana Çocuk Sağlık Merkezi”nde, yetişkin olan 15 yaralı Kobanilinin olduğu tespit edildi.

Yapılan bu baskının ikinci baskın olduğunu belirten görgü tanıkları, daha önceki baskında da hasta olarak gösterilen 40’a yakın kişinin polis tarafından bu merkezden alındığını belirttiler.

Polis, Ana Çocuk Sağlığı Merkezinde tutulan ve tedavileri hastanede değil de burada yapılan 15 Kobanilinin fotoğraflarını çekerek parmak izlerini aldı. Sağlık merkezinde yatan Kobanililerin nerede yaralanıp buraya getirildikleri ise bilinmiyor.

Hatırlanacağı üzere 6-7 Ekim olaylarında yaşanan saldırılarda PKK/HDP’nin Kobanilileri kullandıkları ortaya çıkmış, bu saldırılar esnasında yaralananların usulsüz bir şekilde tedavi ettirildiği iddiaları gündeme gelmişti.

(İLKHA)