BATMAN-13 Ekim Perşembe Günü Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle; 

Mezopotamya Gazetesi; `Batman`da 5 Kişi Daha Tutuklandı`
KCK operasyonu kapsamında Batman`da gözaltına alınan 11 kişiden 5`i daha çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Son tutuklamalarla birlikte tutuklanan zanlı sayısı 8`e yükseldi.

`Kur`anı Güzel Okuma Yarışması Birincileri Seçiliyor`
Sevgi-Der, Kur an Nesli Platformunun düzenleyeceği Umre ödüllü Kur an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasına katılacak birincisini seçti. Yarışmanın jüri üyeliklerini Mustazaf-Der İlim Araştırma Komisyonu Başkanı A. Rahman İçlek Hoca ve Sevgi-Der tecvit ve kıraat hocası M. Emin Uras hoca yürüttü. Sevgi-Der`in "Kur`an-ı Kerimi Güzel Okuma" yarışması neticesinde 86,5 puan ile birinciliği M.Ali Ortaç, 70,5 puan ile ikinciliğe İrfan Fidancı ve 66 puan ile İsmail Yıldız ve Salih Özcan üçüncülüğü paylaştılar.

Doğuş Gazetesi; `Yangın Denetimi Başladı`
Batman da yangınları önleme amacıyla, kamu kurum ve kuruluşları, hastane, okul, yurt, dershane, LPG dolum tesisleri, tekstil tesisleri, büyük alışveriş merkezleri gibi yerler denetlenecek. Denetimler yaklaşık 2 ay sürecek.

`Toplumsal Barış İstiyoruz`
Batman da Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan Batman Barış Meclisi son zamanlarda yaşanan çatışmalı ortamın durdurulmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Pusula Gazetesi; `Barış Meclisinden; "Silahlar Sussun" Çağrısı`
Aralarında farklı alanlarda faaliyet gösteren 81 sivil toplum örgütünün bulunduğu Batman Barış Meclisi "Silahlar sussun" çağrısı yaptı.
`Dipsiz Kuyunun Etrafı Tel Örgü ile Kapatıldı`
Batman`da fay hattı geçen dipsiz kuyunun etrafını belediye tarafından güvenlik şeridi çekildi.
Batman Medya Gazetesi; `TPAO`da Çalışanlarına Sigorta`
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Genel Müdürlük bünyesinde çalışan 4 bin 771 personelini ferdi kaza sigortası ile sigortalatacağı ifade edildi. Özellikle TPAO Bölge Müdürlüklerinde sondaj ve küle ünitelerinde çalışan işçilerin karşı karşıya kaldıkları kazalarda yaşanan artış üzerine böyle bir kararın alındığı kaydedildi.
Batman Umut Gazetesi; `İl Afet, Herkesi Tek Tek Uyaracak"
Batman`daki kamu, özel yapı ve tesisler, yangın önlemleri kapsamında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, DEDAŞ ve Bayındırlık personelinden oluşan heyet tarafından denetleniyor.
Batman Barış Gazetesi; `Tutuklu Sayısı 8 Oldu `
KCK operasyonu kapsamında Batman`da yapılan operasyonlarda 11 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasından 5 kişi daha tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Batman Postası Gazetesi; `KCK Davasında 5 Kişi Daha Tutuklandı`
KCK operasyonu kapsamında Batman`da gözaltına alınan 11 kişiden 5`i daha çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Son tutuklamalarla tutuklanan zanlı sayısı 8`e yükseldi.

Batman Gazetesi; `Yangın Önlemleri Denetimi`
Batman`daki kamu, özel yapı ve tesisler, yangın önlemleri kapsamında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, DEDAŞ ve Bayındırlık personelinden oluşan heyet tarafından denetleniyor.
Batman Çağdaş Gazetesi;`Ambulans şoförleri dertli`
Batman`da ambulans şoförleri trafikte araç sürücülerinin yol vermemesinden yakınıyor. Acil hastaları, hastaneye ulaştırmak için zamanla yarıştıklarını belirten bazı ambulans şoförleri; "Özellikle kentin önemli kavşaklarında geçerken sıkıntı yaşıyoruz. Araç sürücülerinden ricada bulunuyoruz. Sol şeritleri mümkün olduğu kadar a mümkün oldukları kadar kuyruk oluşturmasınlar. Geçişlerde sıkıntı yaşıyoruz" diye konuştular.
Halid Coşkun- İLKHA