Şükrü Gündüz / Doğruhaber
HDP’nin çağrısıyla sokağa dökülenler adeta “demokratik yamyamlık” ve “demokratik vahşeti” sokaklara taşıdı. Aradan geçen yaklaşık bir aylık zamana rağmen bu katillerle ilgili ciddi bir soruşturma dahi başlatılmadı. Yetkililerin bu tavrı “Birileri katilleri koruyor” kanaati oluşturdu.

GİZLİ BİR EL DEVREDE
HÜDA PAR’a yönelik saldırıların failleri yakalanmıyor. Adeta bir elin bu olayların üstünü örtmeye çalıştığına dikkat çeken, HÜDA PAR’ın Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel “Bu güne kadar HÜDA PAR’a ve Mustazaflar camiasına yapılan saldırıların faillerinin yakalanmamasıyla ilgili resmi görüşmelerimizde bize ‘Paralel yapının bu işin içerisinde parmağı vardı ve bunlar faillerin bulunmasını istemiyorlar’ deniliyordu.

‘Bu yeni süreçte bunlar olmayacak, kim bir suç işlerse cezasını mutlaka çekecek ve failleri bulunacak’ diyorlar. Ubeydullah Durna kardeşimiz polislerin gözleri önünde vurulmasına rağmen dosyası faili meçhul olarak kapatıldı.

Son dönemde yaşanan olaylarda da biz benzer dokunulmazlığı görüyoruz. Bunu da kimi yorumcular barış süreci var ve fazla üzerine gidemiyorlar, gidemedikleri için böyle bir durum yaşanmış, diyor. Bu iki durum da birbiriyle çelişkilidir” dedi.

Şehit Ubeydullah Durna Çoçukları

Şehid Ubeydullah Durna`nın Hayatı