DİYARBAKIR - Diyarbakır-Ergani karayolu üzerinde bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, uzun zaman önce yapımına başlanan ve tamamlanmak üzere olan caminin, tamamlanması için hayırsever kişi ve kuruluşların yardımları bekleniyor.

Bin 600 metrekare üzerine inşa edilen cami inşaatının tamamlanabilmesi için yapılan yardımların yetersiz kaldığı ve daha fazla yardım beklendiği kaydediliyor.

Cami inşaatının yapımını üstlenen İşadamı Hacı Selahattin Güneş, “Hastane civarında cami bulunmadığı için böyle bir caminin yapılmasını uygun görerek çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca, her gün hastaneye gelip sağlık hizmeti alan binlerce vatandaşların yanı sıra, yatan hastalar ve refakatçilerinin de yararlanabileceği bir camiye ihtiyaç duyuyorduk. Bin 600 metrekare büyüklükte olduğu için yapılan yardımlar da yetersiz kalıyor. Camimizin tamamlanması için hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Allah rızası için yapılan caminin mükâfatı cennettir.” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Prof. Dr. Yusuf Yağmur ise, “Diyarbakır’ın en büyük camisi olacak olan ve toplamda 7 bin 500 vatandaşa hizmet verecek olan bin 600 metrekarelik tabanlı ve üç katlı yapılan camimiz tamamlanmak üzeredir.  Caminin alt kısmı refakatçilere hizmet verilmek üzere planlanmış konumdadır.”dedi.

Bir tarafta bayanların bir tarafta erkek hasta yakınlarının kalabileceği tarzda planlanmış bir cami durumunda olduğu dile getiren Yağmur, “Caminin planı ve mimarisi Diyanet İşleri Başkanlığının Ankara’da yaptığı camisinin mimarisinin benzer planıdır. Şu an itibariyle caminin büyük kubbesi kapatılmış olup alt katı hizmet vermektedir. Camimizin alt katı ibadete açılmıştır. Cami bu haliyle yardımseverlerin yardımına ihtiyaç duymaktadır. Unutmayalım yapılan yardımlar hiçbir zaman kaybolmaz hanelere yazılır mükâfatını cenabı Allah, kat ve kat verir.”diye konuştu.

Caminin elektrik tesisatı borçlarının yanı sıra, beton ve çimento borçları ve işçilik gibi acil ödeme yapılması gereken kalemler olduğu belirtilen camiye, yardımcı olmak isteyen kişi ve kuruluşların aşağıdaki hesap numaralarına nakdi yardımlarını yapabilecekleri kaydedildi.


Kuveyt Türk İban No: TR 550020500000800708400001
Albaraka Türk İban no: TR 470020300001859524000001  (M. Zeki Aygur – İLKHA)