Boykot çağrıları yapıp, öğretmen kaçırarak halkı eğitimden mahrum bırakmaya çalışan PKK örgütü, önceki gün de bir kum ocağı şantiyesini ateşe verirken, BDP de, bölgeye yapılan yatırımları geri çevirmeye çalışıyor. BDP`li Şemdinli Belediyesi, devletin elektrik üretimi ve sulama için ilçede temelini attığı barajlara “asıl amaç PKK`nın geçiş güzergahını kapatmak” iddiasıyla karşı kampanya başlattı. Şemdinli Belediye Başkanı BDP`li Sedat Töre, yapılan barajların bölgeyi insansızlaştırmak ve PKK`nın geçiş güzergahlarını kapatmak amaçlı olduğunu ileri sürüyor. 

ELEKTRİK ÜRETİLECEK, SULAMA YAPILACAK

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü`nün Hakkari`nin Şemdinli İlçesi`nde 6, Yüksekova İlçesi`nde 1 baraj için başlattığı çalışmalar sürüyor. Şemdinli`de elektrik üretimi ve sulama için Alan, Yeşilöz, Yaylapınar, Beyyurdu, Aslan Dağ, Ormancık, Silo yaylaları ve Silo vadilerinin birleştiği noktalarda barajlar yapılacak. Beyyurdu ve Aslandağ barajlarının yapımına 2009 da başlanırken, diğer 4 barajın için ise projelendirme çalışmasının sona erdiği ve önümüzdeki dönemde çalışmalara başlanacağı ifade ediliyor.

TEPKİ: PKK`NIN GEÇİŞ GÜZERGAHI KAPATILACAK

BDP bu barajların yapımına karşı çıkıyor. BDP`li Şemli Belediyesi baraj yapımlarına karşı adeta kampanya başlatmış durumda. Halkı baraj yapımlarına karşı örgütlemeye çalışan BDP`li Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, barajların elektrik üretimi ve sulama için değil, PKK`nın geçiş güzergahlarını kapatmak amacıyla yapıldığını iddia ediyor. BDP`li Başkan, bu propaganda ile halkı barajlara karşı durmaya çağırıyor. BDP`li Başkanı Töre ayrıca "Bir doğa harikası olan ilçemiz Şemdinli`de bulunan Pesan ve Bembo çayları üzerinde birçok baraj inşaatı sürdürülmektedir. Barajların özellikle Şemdinli`deki dere ve çayların ekosisteminde ciddi tahribat meydana getireceği aşikardır. İlçemizin ekolojik yapısını bozacak bu tür doğa katliamlarıyla yüz yüze kalmak istemiyoruz" diyor.