``Peygamberler Şehri`` olarak anılan kentin simgesi konumundaki Balıklıgöl Yerleşkesi`nde yer alan ve Hz. İbrahim`in dünyaya geldiği rivayet edilen mağara, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve ``Mevlid-i Halil Cami Onarma ve Güzelleştirme Derneği``nin ortaklaşa hazırladığı projeyle tadilata alındı.

Bu çerçevede ziyarete kapatılan makamın havalandırma sistemi yenilenip, su ve elektrik tesisatı ile şifalı olduğuna inanılan suyun bulunduğu bölümün izlendiği bölüm yenileniyor.

Kadın ve erkeklerin giriş yaptığı mekan ahşap bölmelerle bir birinden ayrılırken, ziyaretçilerin su aldığı bölüme ise fotoselli musluklar konulacak. Böylece günde binlerce kişinin girip çıktığı mağara daha ferah bir hale getirilecek.

``Mağaranın bütünlüğünü sağlamaya çalışacağız``

Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, yaptığı açıklamada, makamın bir kaç gün önce tadilata alındığını belirtti.

Mağaradaki onarım kapsamında gerçekleştirilen çalışmada mekandaki görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılacağını, ışıklandırma ve havalandırmasının daha iyi şekilde sağlanacağını ifade eden Tüysüz, ``Çalışmalarla mağaranın bütünlüğünü sağlamaya çalışacağız. Gerek ilimizden gerekse yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçiler, onarım nedeni ile orayı bir süre ziyaret edemeyecekler. Ama kendilerine daha nezih, daha güzel bir ortam temin etmek için bu çalışmaları yapıyoruz`` dedi.

Müslüm Tüysüz, çalışmaların çok kısa sürede tamamlanarak, tarihi mekanın tekrar ziyaretçilere açılacağını kaydetti.

aa