VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli haber başlıkları.

VANBASIN: Kur`an Nesli Platformu Van da Stant Açtı
Kur`an nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde başlatılan kuran ilimleri ve meal yarışmasına için Mustazaf der Van şubesi tarafından standı açıldı.

Kur`an nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde bir ilk olarak Kur`an ilimleri ve meal yarışması çalışmalarına start verdi. 20 Kasımda yapılması planlanan yarışmaya Türkiye genelinde birçok STK öncülük ediyor. Bu kapsamda daha önce yaptığı etkinlikle isminden sıkça söz ettiren Mustazaf der Van şubesi iskele caddesinde bulunan Hz Ömer Camii parkında bir stant açtı. Yoğun katılımın gözlendiği stant 3 gün boyunca açık kalacak.

GAZETEVAN: Van`da Kaçak Sigara Operasyonu
Van`da, jandarma ekipleri tarafından bir hafta içerisinde yapılan çalışmada 237 bin 970 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Los Angeles Festivali Son Erdi
Amerika`nın California Eyaleti`nin Los Angeles şehrinde düzenlenen ` 3. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali` Van`ın sabah kahvaltısı ve folklor gösterilerinin damga etkinliklerle sona erdi.

Van Hayvancılıkta Türkiye`yi Doyuracak Güçte
Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet İncir, düzenli yapılması halinde Van`ın hayvancılık konusunda Türkiye`yi tek başına doyuracak güçte olduğunu belirtti.

VAN HAVADİS: Kayatürk, Çevre Yolunu İnceledi
Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Burhan Kayatürk, çevre yolu çalışmalarını yerinde denetledi. Yüklenici firmanın yetkilisi Bedrettin Gökçenay`dan bilgi alan Kayatürk, bu yolun bitirilmesi açısından yaşanan kamulaştırma sorunların çözülmesi için gerekenin, ilgili kurumlar tarafından biran önce yapılması gerektiğini belirtti.

Kaçak Elektronik Eşya ve Kol Saati Ele Geçirildi
Başkale ilçesinde jandarma ekipleri tarafından bir kamyonda yapılan aramada, gümrük kaçağı olan çok sayıda elektronik eşya ve kol saati ele geçirildi.

VANSESİ: Ab Van Semineri Başladı
Van Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen "AB Gençlik Konferansı Bölgesel Eğitim Semineri" İngilizce anlatılınca devreye tercümanlar girdi.

Van`ın Tarım ve Hayvancılığı YYÜ` de Ele Alındı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü ile Van Ziraat Odası Başkanlığı`nın ortaklaşa `Çiftçi-akademisyen` buluşması altında bir toplantı düzenledi.

HABERVAN: Van`da İran ile Boks Turnuvası:
Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İran İslam Cumhuriyeti Batı Azerbaycan Eyaleti Spor yetkilileri arasında imzalanan protokol çerçevesinde, `Cumhuriyet Kupası Boks Turnuvası` düzenlenecek.

MEDYAVAN: Eski Van şehrinde Hazine Avcıları:
Define avcıları, yaptıkları kaçak kazılarla Van Kalesi ve eski Van şehrinde büyük tahribata yol açıyor.

MERKÜR HABER: Van Esnafının İletişim Sorunu:
Bu aralar Van`da bazı altyapı çalışmaları nedeniyle aksayan telefon ve internet hizmetleri sorunu tepkilere yol açmaya başladı.

VANHABER TV: Rektöre Sitem Karşılık Buldu
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü ile Van Ziraat Odası Başkanlığı`nın ortaklaşa `Çiftçi-akademisyen` buluşması altında bir toplantı düzenledi.
Murat Dalgın-İLKHA