KONYA - Konya`da yayımlanan bazı gazetelerin bugünkü haber başlıkları şöyle; 

Hakimiyet: "Muhalefet Tepkili"
Uluslararası Bahri Dağdaş Tarımsal Araştırma Enstitüsü`nün isminin `Orta Anadolu Bahri Dağdaş Tarımsal Araştırma Enstitüsü` olarak değiştirilmesine muhalefetten tepki geldi. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı konuyla ilgili TBMM`ye soru önergesi verdi.

Merhaba: "Kartondan Hayata Herkes Seyirci Kaldı"
Karton barakada hayat mücadelesi veren depremzede önceki gece yağan yağmuru dışarıda geçirdi. Üşümemek için ateş yağan aile yağmur altında oturup birilerinin kendilerini fark etmesini bekliyor.

Memleket: "Belediyelerin Açtığı Kurslar İş Demek"
Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KOMEK, Karatay Belediyesi bünyesindeki KARMEK, Meram Belediyesi bünyesindeki MERMEK ve Selçuklu Belediyesi bünyesindeki SELMEK işsizlikle mücadelede örnek uygulamalar ortaya koyuyor. Bugüne kadar Konya`da on binlerce kişi belediyelerin açtığı kurslardan edindiği tecrübe ve aldığı sertifikalarla iş sahibi oldu.

Anadolu Manşet: "Hızlı Tren Bereketi"
24 Ağustosta başlayan Yüksek Hızlı Tren seferleriyle birlikte, Konya`ya gelen ziyaretçi sayısı arttı. Eylül ayında, Mevlana Müzesi`ni ziyaret edenlerin sayısı 77 bin 906 kişiye yükseldi.

Yeni Konya: "Kültürpark`ta Komek Açıldı"
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Kültürpark Sergi ve Satış Merkezi düzenlenen törenle açıldı. `Halk Üniversitesi` 2004 yılından bu yana 117 branşta 487 bin 410 kursiyere sertifika verdi.
M. Sait Adiyaman - İLKHA