Bingöl Karlıova`da hunharca kaltledilen HÜDA-PAR`lı Fethi Yalçın`la ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. İlçenin Seyrantepe köyünde Hüda-Par üyesi olan Yalçın`ın infaz emrinin aslında 30 Mart Yerel seçimlerinden hemen sonra verildiği ileri sürüldü. Yeğen Ethem Yalçın, amcasının seçimden sonra ölüm tehdidi aldığını, köyü basan PKK`lıların da köylüleri Hüda-Par`a oy vermemeleri konusunda tehdit ettiğini söyledi.

`İSTİFA ET YOKSA ÖLÜRSÜN`
30 Mart`ta yapılan yerel seçimlerde, köydeki sandıktan Hüda- Par`ın çıktığını söyleyen yeğen Yalçın, sonuçların açıklanmasıyla birlikte amcasının ve köylülerin PKK`lılardan ölüm tehdidi aldığını söyledi. Yalçın, "Son yaşanan çatışmaların Kobani ile hiçbir ilgisi yok. PKK ve BDP, Hüda-Par`ın varlığından rahatsız. Seçimden sonra köye gelen PKK`lılar, `Köylüyü tehdit etmiş amcama da senin Hüda- Par`lı olduğunu biliyoruz. Hemen istifa et` diye tehdit etmişlerdi" dedi.

`SUÇUN NEYDİ BABA`
Karlıova ilçesi Kale Mahallesi`nde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Fethi Yalçın`ın (35) cesedi Malatya Adli Tıp Kurumu`nda yapılan otopsinin ardından Bingöl`e getirildi. Partililerin katılımıyla Karlıova Kale Mahallesi`ndeki mezarlığa getirilen cenaze, kılınan namazın ardından defnedildi. Cenazede feryat eden Yalçın`ın kızı Sevim`in (14), "Baba vücudun niye soğuk, kahpece vurdular seni, suçun neydi baba" şeklindeki feryadı, duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Karlıova Kale Mahallesi`nde dün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yalçın, evli 4 çocuk babasıydı.

ÖZELLİKLE BİNGÖL HEDEFTE
Kobani bahanesiyle sokakları ateşe verip masum vatandaşları katleden PKK`lılar, özellikle Bingöl`ü hedef seçiyor. Daha önce de 9 Ekim`de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve yanındakilere saldırı düzenlendi. Olayda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. Aynı gün Karlıova`nın Serpmeye köyünde Hüda-Par üyesi Cengiz Tiryaki silahlı saldırıya uğradı. Tiryaki 20 Ekim`de hastanede öldü. Son olarak da Yalçın Hüda-Par üyesi Fethi Yalçın 21 Ekim`de silahlı saldırıya uğradı.

HÜDA-PAR: TESLİM OLMAYACAĞIZ
Cenaze töreninde konuşan Hüda- Par İl Başkanı Hamdullah şimdiye kadarki suskunluklarının korkudan kaynaklanmadığını belirtti. Tasalı, "Şimdiye kadar Kemalistler bize zulmetti, şimdi de bu ateistler zulmediyor. Kemalistlere teslim olmadık, Apoculara da teslim olmayacağız. Herkes bunu böyle bilsin" dedi.

Sabah Gazetesi