GAZİANTEP - Gaziantep Şahinbey ilçesi Nurel Enver Taner İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Aleyna Keskin, inşaatı yeni biten okuluna geçen hafta başörtüsüyle başladı ilk gün bütün derslere katılan Aleyna, ikinci gün başörtüsüyle okula gelince öğretmenleri tarafından engellenip başörtülü olarak okula kesinlikle alınmayacağı belirtilerek rehber öğretmeni tarafından ikna edilmeye çalışıldı.

Kızı okula alınmayınca okula gelen Anne Medine Keskin Okul Müdürüne kızının başörtüsüyle okumasının hakkı olduğunu, ellerinden geldiği kadar kızlarına destek olacağını söyledi. Anne Keskin`in kararlılığını gören okul müdürü konuyla ilgili bilgi almak için milli eğitime gitti.

İnsanlar Baskıyla Sindirilmiş ve Haklarını Bilmiyor
Okul önünde beklerken iki kız öğrencinin başörtüsüyle gelip örtülerini çıkararak içeri girdiklerini gören anne Keskin, bunu çok garipsediğini söyleyerek,"Kızların örtülerini çıkararak içeriye girdiklerini görünce tesettürlü ve çarşaflı annelerinin yanına gittim onlara başörtüyle okumak kanunen yasak değil birbirimize destek olursak kızlarımız inançları gereği örtünüp okuyabilirler" dedim. Onlarsa `bizim mücadele edecek gücümüz yok biz uğraşamayız` dediler o zaman halkın nasıl baskıyla sindirildiğini anladım" diyerek halkın baskı altında kendi haklarından vazgeçtiğini ifade etti.

Gaziantep`te Hiçbir Okul Almıyor Sizde Almayacaksınız
Daha sonra gelen okul müdürü, öğrenci velisi Medine Keskin`i, kızının başörtüsünü çıkarması konusunda ikna etmeye çalışarak, çeşitli gerekçelerle başörtüsü takmanın yönetmeliğe aykırı olduğunu söyledi. Müdürün, "Herkes okula istediği gibi gelemez bunları düzenleyen yönetmelik var" dediği, Keskin`in ise "kızlar mini etek giyiyor öğretmenler dekolte giyiyor bunlar yönetmelikte var mı sorusu karşısında sıkışınca "Ben ilçe Milli Eğitimden Gaziantep`e hiçbir okul başörtülüleri almıyor siz de almayacaksınız diye talimat aldım" dediği ileri sürüldü.

Bekir Aslan - İLKHA