MUŞ- Muş’ta birkaç yıldan beri hayvan kesim yeri olarak belediye tarafından işletilen mezbahane denetlendi. Kasaplar tarafından fazla rağbet görmemesi nedeniyle çeşitli değişikliklere tabi tutularak özel sektöre verilmesiyle yapılan yenilikleri yerinde görmek ve incelemek üzere mezbahaneye giden Muş İl Gıda ve Tarım Müdürü Ergün Çolakoğlu, işletme sahipleri ile bilgi alışverişinde bulundu.
İşletme sahibi ile uzun süre sohbet ederek, işletmenin her bölümünü ve çalışmalarını yerinde inceleyen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çolakoğlu, işletmecilere bazı tavsiyelerde bulundu.
İşletmeyi gezerken mezbahanede bulunan bazı kasap ve şarküteri sahipleri ile görüşerek, hayvanlarını düzenli olarak mezbahenede, sağlıklı ortamda kesmelerini, kaçak kesime tevessül etmemeleri gerektiğini, bunun sorumluluğunun bütün paydaşlara düştüğünü belirten Çolakoğlu; "Vatandaşın sağlıklı et tüketmesi bizi ilgilendiren bir konudur. Bu konuda hassas davranmalıyız. Etlerin sağlıklı ortamda kesilerek halka satışa sunulacağı ana kadar titizlikle muhafaza edilmesi gerekmektedir. Bu konuyla ilgili işletme sahibinin de gerek kesim ücretleri, gerekse müşteri potansiyeli olarak sıkıntıları olduğunu gördük. Bu işletmenin hizmetine devam edebilmesi, masraflarını karşılayabilmesi için Muş'ta kaçak et kesiminin engellenmesi gerekiyor'' dedi.
Hem vatandaşa sağlıklı ortamda üretilmiş etin sunulması, hem de Muş'ta tek mezbahane olan işletmenin devamlılığının sağlanması bakımından bu konuların önemli olduğunu ifade eden Çolakoğlu daha sonra, "Biz ilgili kurumlar ve yetkililerle görüşerek sorunların çözülmesine hep birlikte yardımcı olmaya çalışacağız. Bu konuda Belediye ve müdürlüğümüz olarak ilgili önlemleri almak suretiyle, gerekirse cezai müeyyideleri de uygulayarak, etlerin sağlıklı ortamda vatandaşa ulaştırılması sağlanacaktır'' ifadelerine yer verdi. (İLKHA)