BATMAN - Kozluk ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce “Aile İçi İletişim, Koruyucu Aile, Evlat Edinme, Madde Bağımlılığı” konularında bayanlara yönelik seminer düzenlendi. Çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak, sağlam, güçlü ve uyumlu bir aile birlikteliği için verilen seminer, 29 Ekim Konferans Salonunda düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce görevlendirilen uzmanlar seminerde aile içi iletişimin faydaları ve iletişimsizliğin ile yanlış iletişimin zararları hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Seminerde konuşan akademisyen Muhammed Şerif Azarkan, koruyucu ailenin amaçları hakkında yaptığı konuşmada annelerin çocukları üzerinde etkin bir role sahip olduğunu belirterek belirli yaş aralıklarında çocuklara gerekli eğitimin verilmesi gerektiğini vurguladı. Azarkan, “Küçücük yaşta verilen eğitim taşlar üzerine yazılan yazılar gibidir” dedi, 0-10 yaş arasında verilen eğitimin azami derecede önem taşıdığını ifade etti.

Mutlu bir aile formülü için beş kuralın gerekliliğine değinen Azarkan; sevgi, saygı, sabır, sadakat ve sorumluluk bilincinin mutlu bir aile için yegâne şartlar olduğunu ifade etti. Aile içi iletişimsizlik ve madde bağımlılığının aile içi yakınlığın ve güven duygusunun tahrip olmasına neden olduğunu da ifade eden Azarkan, aile içi iletişimsizlik konularında örnekler vererek bu sorunların çözülmesi için sorun çözme becerilerinin geliştirilmesi noktasında uyarılarda bulundu. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)