HABER MRK - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre, yurdun iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Muğla, Antalya ve Mersin`de çok kuvvetli, Ankara`nın kuzey ilçeleri, Bolu, Düzce, Çankırı, Çorum, Kırıkkale ve Kırşehir`de kuvvetli olması bekleniyor. 

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara`da kuzey yönlerden orta kuvvette, Marmara, Güney Ege ve Batı Akdeniz Kıyıları ile İç Anadolu`da yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla il genelinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, Batı Akdeniz ve Mersin ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya ve Mersin çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir ile Ankara`nın Kızılcahamam, Kazan, Güdül ve Çubuk ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Bolu ve Düzce`de kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden itibaren Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, batısı çok bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli, öğle saatlerinden itibaren Anadolu Yakası aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. Hava sıcaklığı 19 derece olacak.

Ankara: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Kızılcahamam, Kazan, Güdül ve Çubuk ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı 19 derece olacak.
İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Hava sıcaklığı 21 derece olacak.
Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Hava sıcaklığı 32 derece olacak.
Antalya: Çok bulutlu, il geneli çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Hava sıcaklığı 24 derece olacak.
Samsun: Çok bulutlu. Hava sıcaklığı 30 derece olacak.
Erzurum: Parçalı bulutlu. Hava sıcaklığı 24 derece olacak.
Diyarbakır: Parçalı bulutlu. Hava sıcaklığı 31 derece olacak.
İLKHA