Doğan Grubu, Hürriyet’te hisse satış opsiyonlarını değerlendiriyor. Doğan Grubu`nun Hürriyet`in satışı için olası alıcılarla görüşmekte olduğu öğrenildi.

Görüşülen bu gruplar arasında Doğuş’un da yer aldığı söyleniyor. Konuya yakın iki kaynak görüşmelerin henüz çok ileri bir aşamada olmadığını, ancak başladığını dile getiriyor.

The Wall Street Journal Türkiye`nin haberine göre, Hürriyet Gazetesi Mali Kontrol ve Yatırımcı İlişkileri Müdürü İnci Tarı ise bilgisi dahilinde böyle bir görüşme olmadığını ifade ederek “Böyle bir görüşme olsa biz zaten gerekli açıklamayı yapardık. Bize böyle bir bilgi gelmedi. Dolayısıyla bunlar bizim için dedikodu mahiyetinde” dedi.

DOĞAN YORUM YAPMADI

Doğan Holding yetkilileri The Wall Street Journal Türkiye’ye konuyla ilgili bir yorum yapmayacağını söyledi.

Bu arada Doğan Grubu şirket hisseleri bugün borsada hızla yükseldi. Doğan Holding hisseleri yüzde 17 ile borsanın en çok kazandıran hisse senedi oldu. Ayrıca Hürriyet Gazetesi yüzde 12.3, Doğan Gazetecilik ise yüzde 6.7 yükseldi.

Nisan 2011’de Doğan Grubu Milliyet ve Vatan gazetelerinin Demirören ve Karacan ortak girişimi DK Gazetecilik ve Yayıncılık AŞ’ye satışı konusunda anlaşmaya vardığını açıklamıştı.

Hürriyet’in kurumsal internet sitesinde ortaklık yapısı yüzde 77,6’sı Doğan Şirketler Grubu AŞ’ye, yüzde 22,4 ise halka açık ve diğer olarak açıklanıyor.

VERGİ İNCELEMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sık sık eleştiriler alan Doğan Grubu bugüne kadar birçok kez vergi cezaları ile gündeme geldi. 2007 yılında genel seçimlerden önce Petrol Ofisi ’ndeki 1.2 milyar liralık vergi borcunu 275 milyon TL’ye indiren Doğan Grubu’na Maliye 2009’da da 4,2 milyar lira ceza kesti. Yargı süresinin sonunda Doğan Grubu’nun cezası 988 milyon lira olarak belirlendi.

Hürriyet Gazetesi son günlerde yönetimde yaptığı değişiklikle de konuşuldu. Gazetenin 5 yıllık Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu da Ağustos ayında görevden ayrıldı. Berberoğlu’nun istifası o zamanki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iki gün önce Muğla’da Doğan Grubu’nu sert sözlerle eleştirmesinden sonra gelmişti.

KAYNAK: WSJ TÜRKİYE