ŞANLIURFA - Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesine bu sabah hasta olan çocuğunu götüren çocuğun annesi, çocuğu muayene edilmeden doktor tarafından hakaret edilerek, dışarı çıkarıldığını iddia etti.

"Ben öğretmen olduğum için sabah okula gittim, eşim de hasta olan çocuğumuzu Çocuk Hastanesine götürdü. Saat 11.00 sıralarında eşim beni arayarak hastaneye gelmemi istedi" diyen Hasta çocuğun babası Faruk Cengiz ise eşiyle doktor arasında yaşananları şöyle anlattı: "Hastaneye geldiğimde eşim, "Muayene sırası bize geldiğinde doktorun odasına gittik. Doktor Ali Eren Bilgiç bir buçuk dakikada çocuğu muayene etti.

Sürem doldu deyip muayeneyi bıraktı. Ben de doktora çocuğumun nesi var diye sordum. Doktor da, çocuğun bir şeyi yok, çocuğu aile hekimine götürün dedi. Ben zaten bir hafta önce çocuğumu aile hekimine götürdüm aile hekimimiz çocuğu bir uzman doktora göstermemizi söylemişti. Bunu ifade ettiğimde de Doktor, `Size ayıracak bir buçuk dakikam vardı onu da ayırdım size daha fazla vakit ayıramam` deyip beni dışarı çıkarmak istedi. Ne bir ilaç yazdı ne de tahlil istedi. Ben direnince de güvenliği çağırıp beni dışarı attırmakla tehdit etti. Dedi."

Baba Cengiz, doktor bir buçuk dakikada yaptığı muayeneden ne anlayacak ki? çocuğun bir şeyi yok diyor. Ayrıca bir sefer muayene girişi yapıldığı için başka doktorda da çocuğumuzu muayene edemedik. Hastane prosedürleri buna engel oluyor. Ben de hasta hakları biriminde Doktor Ali Eren Bilgiç hakkında şikâyetçi oldum. Ben sigortalıyım özel bir hastanede çocuğumu muayene edebilirim. Ya sigortası olmayan insanlar ne yapacak. Başka doktorda muayene olmak için diğer günü beklemek zorunda kalacaklar" diye konuştu.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Yardımcısı Dr Maruf Çelik ise Hasta Haklarına verilen şikayet dilekçesinin gereğini yapacağını söyledi.

Mehmet Demir - İLKHA