İSTANBUL - Mazlum Der Genel Sekreteri Recep Karagöz, yaptığı basın açıklamasında Kobani eylemleri sırasında vahşice cana ve mala kastedenlerin hesap vermeleri gerektiğini ifade etti.

"HDP/PKK kışkırtıcı açıklamalar yapmıştır"
Yaşanan saldırıların Müslümanlara yönelik bilinçli bir saldırı olduğunu belirten Karagöz, “IŞİD kuşatması altındaki Kobani`de Kurban Bayramı öncesinde yaşanan gelişmeler üzerine HDP ve PKK tarafından yapılan kışkırtıcı açıklamalar, Kurban Bayramı ve sonrasında özellikle mütedeyyin şahıslara ve İslami hassasiyete sahip sivil örgütlere yönelik bilinçli ve organize bir saldırının ve can ve mala kastetmenin yolunu açmıştır” dedi.

"Yasin Börü’nün öldürülme şekli vahşeti gözler önüne seriyor"
HDP/PKK katliamına da dikkat çeken Karagöz, “Kısa bir sürede örgütlenip İstanbul dâhil onlarca ilde sokağa çıkan göstericiler sakalı, kıyafeti ya da eşinin tesettürü üzerinden onlarca insana yönelik linç girişiminde bulunmuş, içerisinde çocukların da bulunduğu şahısları, otopsi raporlarına ve medyaya da yansıdığı üzere canice katletmiş, çeşitli bina ve iş yerleri ile araçları kullanılamaz hale getirmiştir. Bu kapsamda ailesinin ve beyana göre ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü isimli 16 yaşındaki lise öğrencisinin öldürülüş şekli, yaşanan vahşetin boyutunu göstermesi açısından gözden kaçırılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

"Vahşetin müsebbipleri yargı ve toplum önüne çıkarılsın!"
Yaşananlara sebep olanların yargı ve toplum önünde hesap vermesinin zaruri olduğunu belirten Karagöz, “Olayların birinci dereceden sorumluları olan PKK ve HDP bugüne kadar olayları kınayarak açık bir özeleştiride bulunmamış, toplumdan ve mağdurlardan özür dilememiştir. Yine masum sivillere yönelik, göstericilerden ya da polisten kaynaklanan ihlalleri kasıt, ihmal ya da umursamazlık suretiyle önlemeyen devlet de yaşanan vahşice cana ve mala yönelik ihlallerin sorumlusudur. Bu sorumluların yargı ve toplum önünde açık bir yüzleşmeyle hesap vermesi zaruridir. Aksi halde anlaşılmaktadır ki ilerleyen dönemlerde benzer vakaların yaşanmasının yolu açılmış olacaktır. Bu bağlamda Van ilinde 65 yaşındaki Muhammet Latif Şener`in 18 Ekim’de yatsı namazını kıldıktan sonra evine dönerken öldürülmesi de tehlikenin boyutunu göstermektedir” diye belirtti.

Karagöz, “Gerek Türkiye içinde gerekse uluslararası sahada siyaset, medya ve sivil toplum aktörlerini coğrafyamızın siyasi çıkarlar uğruna kan deryasına dönüştürülmesine karşı insani ve ahlaki bir tavra davet ediyor, ulusal veya örgütsel çıkarların hiçbir insani değerin üzerine çıkamayacağını hatırlatmak istiyoruz. Mazlum Der olarak bir kez daha yaşanan olaylar dolayısıyla yaralılara acil şifa, vefat edenlere Allah`tan rahmet ve ailelere başsağlığı dileriz” dedi. (Erkan Yavuz- İLKHA)