HABER MRK - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 2015 yılı için memur ve emeklilerine yüzde 3+3 maaş zammı veren hükümetin milletvekillerinin emekli aylıklarına yüzde 9,5 maaşlarına da yüzde 7 oranında zam yapmasına isyan etti.
TBMM’de hâlihazırda görev yapan 536 milletvekilinin 400’ünün çifte maaş yani hem milletvekili hem de emekli milletvekili maaşı aldığını, milletvekillerinin 2015 yılı Ocak ayı itibariyle ek ücretler hariç 23 bin 200 TL maaş alacaklarını söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Hayatını öğrencilerine adamış emekli bir öğretmen bugün bin 572 TL maaş alırken, milletvekillerinin bu aymaz tutumu milletin canını sıkmış, kanına dokunmuştur. Hükümet toplumun tüm kesimlerinden fedakârlık beklerken milletvekillerine kıyak geçerek, fedakârlık söylemine gölge düşürmüştür” dedi.
“TBMM ve burjuva parlamentarizmi!!!”
DES Genel Başkanı Avcı şunları söyledi; “Hiçbir memur yaş sınırına takıldığı için 25 yılda emekli olamazken, hiçbir memur hem memur hem de emekli maaşı yani çifte maaş alamazken, bu da yetmezmiş gibi ve üstüne üstlük milletvekillerine, eş, çocuk, dul ve yetimlerine büyük bir pozitif ayrımcılıkla Krallara layık bir sosyal güvenlik sistemi ayrıcalığının sunulmuş olması milletin vicdanını sızlatmış, TBMM’ye ‘Burjuva Parlamentarizmi’ damgası kazandırmıştır.”
“4 siyasi partinin ‘zam kardeşliği’ koalisyonu!”
TBMM’de hemen hiçbir konuda anlaşamayan 4 partinin, menfaatleri söz konusu olduğunda anında birleşmelerinin ve ‘Zam Kardeşliği’ konusunda milletin gözüne baka baka sıkılmadan ortaklık kurduklarını söyleyen Avcı, “Milletvekillerinin memura, işçiye, emekliye kaşıkla kendine kepçeyle zam yapma anlayışını kınıyorum. ‘Enflasyonu düşürüyoruz, hep birlikte düzlüğe çıkacağız, biraz daha sabır’ sözleriyle bizlere kemer sıkmayı öğütleyenler bizleri değil kendilerini düzlüğe çıkarmaya çalışıyor” diye konuştu.
“Gariban memur, kemer sıkmaya devam!”
Avcı şöyle devam etti, “Dört kişilik bir memur ailesi kira, gıda, giyecek, yakacak, eğitim, sağlık, haberleşme, ulaşım ve temizlik gibi zorunlu ihtiyaçlarını yüzde 3’lü zamlarla karşılaması mümkün değildir. Memur maaşlarına düşük zam verme yoluyla tasarruf yapmak hükümetin 13 yıldır sürdürdüğü yanlış bir politikadır. Fakat bu durum Türkiye’ye ve kamu çalışanlarına büyük zararlar vermektedir. Bu tür politikaların sonucudur ki memurlar sosyal hastalıklara karşı adeta itilmiş, ikinci üçüncü ek iş arayışına girmiş ve akabinde kamudan hizmet alan vatandaşın da memnuniyetsizliğini her geçen gün artmıştır. Hükümet gerçekleşen reel enflasyon üzerine milli gelirdeki büyümenin maaşlara yansıtılmasından ibaret ve bu son derece makul talebimizi dikkate almalıdır.” (İLKHA)