İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi`nde devam eden yağışlar nedeniyle vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan ``günlük hava tahmin raporunda``, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi.

Yağışların, bugün Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul`da kuvvetli olacağı tahmin edilen raporda, şu bilgilere yer verildi:

``Hava sıcaklığı, bugün bölgenin batısında daha fazla olmak üzere 4-6 derece azalacak. Yarın ise batısında 1-2 derece artarken, doğusunda 1-2 derece azalacak. Kuzey-kuzeydoğudan orta kuvvette, bölgenin kuzeyinde kuvvetli ve Çanakkale çevrelerinde zaman zaman kısa süreli fırtına esecek. Akşam saatlerinden itibaren ise bölgenin batısında kuzey-kuzeybatı, doğusunda batı-güneybatı yönlerden orta kuvvette, Trakya ve Çanakkele`de rüzgar kuvvetli esecek.``

Yağışların bölgenin batısında kuvvetli olmasının beklendiği, ilgililerin ve vatandaşların sel, su baskını ve yıldırıma karşı tedbirli olmaları gerektiği bildirilen raporda, ``Kuvvetli rüzgarın bölgenin kuzey ve batısında kuzey-kuzeydoğudan geceden itibaren ise kuzeybatı yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, (ulaşımda aksamalar) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir`` denildi.

İstanbul`da yarın da yağışların aralıklı olarak devam edeceği, sıcaklığın 2 derece azalarak 18 dereceye düşmesinin beklendiği ifade edildi.

Dünya Bülteni