ŞIRNAK - Şırnak merkeze bağlı Kumçatı (Dergüle) beldesinin merkez camisine 2 aydır imam atanmaması, belde halkın tepkisine yol açtı.

Camilerinde yaklaşık 2 aydır imam eksikliği olduğunu belirten cami cemaatinden Kasım Anık, “Buradaki imam tayinini isteyip başka camiye gitti, camimiz de imamsız kaldı. Yaklaşık 2 aydır camimizin vakit namazlarını cami cemaati kıldırıyor. Sadece Cuma günleri bir geçici imam geliyor.”dedi.

Sesimizi herkese duyurun diyen belde sakinlerinden Ahmet Sanrı da, “Şifaen söylemlerimizin bir tesiri yok, medya aracılığı ile sesimizi duyurun, camimizde imam yok, bize yardımcı olun bir an önce bu sorun çözülsün.”ifadelerini kullandı.

Müftü imam tayini için söz verdi
Konu ile ilgili görüştüğümüz İl Müftüsü Ahmet Özkan ise, konudan haberdar olduklarını, hafta içinde geçici bir imam atması yapacaklarını söyledi. Müftü Özkan, “Belde muhtarı beni aradı, sıkıntılarını dile getirdi. Biz de bir imam arkadaşımızı hafta içi geçici görev için belde camisine tahsis edeceğiz. Kadro için ilanımızı yapacağız. Başvuran arkadaşlarımızdan birisinin de temelli görev için ilgili camiye atamasını sağlayacağız.” diye konuştu (İLKHA)