BATMAN - Batman’ın simgelerinden biri haline gelmiş olan Alo Tevşo Pazarı, yenilenmeyi bekliyor. 1994-1998 yılları arasında merhum Batman Belediyesi Başkanı Salih Gök tarafından sokaklarda bulunan tablacılara, korunaklı yer için Alo Tevşo Pazarı kurulmuştu. Pazar esnafı, şimdiye kadar yenileme görmeyen pazarın biran önce yıkılıp yerine modern bir pazarın kurulmasını istedi.

Alo Tevşo Pazarında 15 senedir geçimini sağlayan 70 yaşındaki H. Mehmet Aşk, “Rahmetli Belediye Başkanı Salih Gök zamanında bu pazar yapıldı. 15 senedir bu pazarda işimi yapıyorum. Burada pekmez, sucuklu ceviz, kuruyemiş, bastık gibi ürünleri satıyorum. Biz esnaf olarak 15 senedir hiçbir yenilik yapılmayan bu pazarın yıkılıp yerine yeni bir pazar kurulmasını istiyoruz. Tabi burada bulunan esnafın, yapılacak yeni pazara konulması şartıyla.” dedi.

Ömer Dayan (48) isimli esnaf 5 senedir kuruyemiş satımı ile uğraştığını söyleyerek “Biz buranın yıkılıp yerine temiz ve modern bir pazarın kurulmasını istiyoruz. Buranın kötü kokusu ve kirliliği hem müşteriyi hem de bizleri rahatsız ediyor. Vatandaş pek fazla buradan geçmek istemiyor. Batman’ın eski pazarı olan Alo Tevşo Pazarının elden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Pazarın tavanı demir ve sacdan olduğu için de yazın sıcak, kışın ise çok soğuktur.” ifadelerini kullandı.

Yeni bir Pazar yapıldığında buranın gelişeceğini söyleyen 48 yaşındaki esnaf Abdülaziz Tekin ise, “17 senedir ben bu pazarda işimi yürütüyorum. Biz buranın yıkılıp yerine güzel bir pazarın kurulmasını istiyoruz. Eğer yeni pazar kurulursa burada alışveriş çoğalır.” şeklinde konuştu.

Pazar yerindeki kötü şartlar ve koku, özellikle de müşterileri rahatsızlık verici boyutta olduğu görüldü. (Veysi Rüzgar - İLKHA)