BATMAN - 10 Ekim Pazartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; `Sakıncalı Kitap Geri İsteniyor`
Batman Valiliğinin himayesinde üç yıl önce düzenlenen 1. Uluslararası Batman ve Çevresi Tarihi ve Kültürü Sempozyumunun sonuç bildirilerinin basıldığı iki ciltlik kitapların dağıtılmaması tepkilere neden oldu.

`Hafta Sonu Operasyonu; 11 Gözaltı`
Batman Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler, hafta sonu bazı evlere operasyonlar düzenledi. Evlerde yapılan aramalardan sonra 11 kişi gözaltına alındı.

Medya Gazetesi; `Batman`da 11 Gözaltı`
Batman Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı polisler, sabah saatlerinde bazı evlere baskın düzenledi. Evlerde yapılan aramaların ardından 11 kişi gözaltına alındı.

`Doktor-Eczane Rantı İddiası`
Batman Bölge Devlet Hastanesinde görev yapan bazı doktorların hastaları anlaşmalı oldukları iddia edilerek kendilerine yakın bazı eczanelere yönlendirdikleri iddia edildi.

Doğuş Gazetesi; `Diabet Cemiyeti Beslenme Eğitimi Programı Düzenledi`
Türkiye Diabet Cemiyeti Batman Temsilciliği, Diyabette Beslenme Eğitimi Programı düzenledi. Eski İl Kültür Merkezi`nde yapılan konferansa halka "Diyabette Beslenme" konulu eğitim verildi. Vatandaşlardan ilgi gören konferansta konuşan Medical Park Batman Hastanesi; Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Paşa halka açık olarak yapacakları bu konferanslara vatandaşların katılmasını istediklerini belirterek değişik konularda eğitim vereceklerini söyledi.

`Güneştekin: Başbakanımızın Acısını Paylaşıyoruz`
AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın annesi Tenzile Erdoğan`ın vefatını üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, `Başbakan Erdoğan ve ailesinin acısını yürekten paylaşıyoruz` dedi.

Pusula Gazetesi; `Asansörde Feci Ölüm`
Asansörden inmek isterken ayağı asansör boşluğuna düşen ve boşlukta sıkışan 6 yaşındaki kız çocuğu feci şekilde can verdi.

`Çaldığı Arabayla Ölüme Gitti`
Çaldığı iddia edilen otomobille kaza yapan şahıs canından oldu. Batman çıkışında bulunan bir petrol istasyonunda 34 RİC 73 plakalı otomobili çalan ismi öğrenilemeyen bir kişi, Beşiri istikametine doğru gitti.

Batman Barış Gazetesi: `KCK Batman`a da Sıçradı`
Batman`da PKK`nın gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirildiği belirtilen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

`Nakliyecileri Zor Günler Bekliyor`
Batman`ın en önemli geçim kaynaklarından biri olan nakliyecilik ve sınır ticareti tehlikeye girdi. Suriye ve ırakla ticaretini geliştiren Batmanlı şirketler ve nakliyeciler son günlerde Suriye -Nusaybin kapınsın kapatılması ile büyük endişeye kapıldılar.

Batman Umut Gazetesi: `Valilik; 11 Kişi Tutuklandı`
Batman`da PKK`nın gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirildiği belirtilen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Batman Postası Gazetesi; `Belediye Çay bahçesinde Molotof Ve Ses Bombası Bulundu
Barış ve Demokrasi Partisi`nin düzenlediği basın açıklamasının ardından polis operasyon yaptı. Operasyonda Belediye Bahçesine gizlenmiş çok sayıda Molotof ve ses bombası ele geçirildi.

Batman Gazetesi; `Başbakan`ın Annesi İçin Taziye Yapıldı`
Geçen hafta içinde vefat eden ve Cumartesi günü İstanbul`da toprağa verilen Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın annesi Tenzile Erdoğan için de ilimizde taziye yapıldı.

Çağdaş Gazetesi; `Çukur Değil, Fay Hattı!
Geçtiğimiz hafta Esentepe eteğinde yol yapım çalışmaları sırasında ortaya çıkan çukurun, 300 metre derinliği bulunan kırık fay hattı olduğu tespit edilirken, yakınlarda iki çukurun daha olduğu açıklandı.
Veysi Rüzgâr - İLKHA