İZMİR- Program öğle namazının ardından Hafız Bedirhan Akgül`ün okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını TESSEP Genel Başkanı Salih Demir yaptı. Türkiye`deki Müslüman kesimlerin örtü yasağına karşı cesaretli davranmadıklarını dile getiren Salih Demir şunları söyledi: "Müslümanlar olarak örtü meselesine cesaretle sahip çıkmalıyız.

Yasak kalkıncaya kadar yani tesettür hayatın her alanına girene kadar, zulüm bitene kadar çaba göstermeliyiz. Allah`ın bir farzı olarak tesettürümüze karışılmasına tahammül edemiyoruz. Ayrıca uygulanan haksız yasaktan dolayı mağdur olmuş kardeşlerimizi ziyaret etmeliyiz. İnsanların İslami bilince kavuşması için gayret etmeliyiz." dedi. Demir, konuşmasının ardından TESSEP`in tesettür serbestliği konusundaki taleplerini açıkladı.

Salih Demir`in konuşmasının ardından Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş sözü alarak bir konuşma yaptı. Üç şeye iman etmemiz gerekir diyen Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üç şeye iman etmemiz gerekir kardeşlerim. Tesettürümüzün Allah`ın emri olduğuna, çocuklarımızın bize ait olduğuna ve devletin tanrı olmadığına iman etmeliyiz.

Ademoğluna ilk emir oku değildir, örtünmedir. Çocuklarımıza fenni ilimlerden çok inanç konusunda eğitim verilmelidir. Onlara Rablerinin kim olduğu, önderlerinin kim olduğunu en başta biz öğretmeliyiz. Devlet her şeyimize karışamaz, tüm hayatımızda mutlak tasarruf hakkı Allah`ındır, devletin değildir. Ve Müslümanlar bu şuura sahip olmalıdır."

Asr-ı saadet`ten örnekler veren Mehmet Göktaş, " Asr-ı Saadet`teki Müslümanlar gibi ayağa kalkıp, devlete doğruyu göstermeliyiz. Yaşanan zulümlere sessiz kalmamalı, tepkimizi göstermeliyiz." şeklinde konuştu.
Yağan yağmura rağmen programa katılanlar, Grup Şuheda ve Grup İhya`nın tesettürle ilgili ezgileriyle coştular.

Program Peygamber Sevdalıları Kız Çocuk İlahi Grubu`nun söylediği ilahiler ve ardından yapılan duayla sona erdi.
İlyas Yıldız-İLKHA