MUŞ-Yapımı biten ve hizmete başlaması için son hazırlıkları devam edilen Muş Devlet Hastanesinin çözülemeyen acil servis yolu için devlet erkanı ile arazi sahibi bir araya geldi.

Sorunun çözümü için bir araya gelen Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmuz Yentür, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yusuf Güneş, Muş Devlet Hastanesi yöneticisi Özgür Ömer Yıldız ,hastanenin yol sorunu için bahse konu arazilerde inceleme yaptı.

Yeni Hastanenin acil yolu için düşünülen arazi üzerinde bulunan iki parselin sahibi de toplantıya çağırılarak, hastanenin acil yolu için yer vermesi konusunda kendisinden yardım istendi.  Yapılan görüşmelerde Belediye arazilerin terkinini isterken, Vali Büyükersoy ise konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Büyükersoy, Acil Yolunun bahse konu yerde açılmaması halinde hastanenin kapısının da başka bir tarafa alınmasının söz konusu olabileceğini ifede etti

Hastanenin yol sorununun dışında, bölgede kanalizasyon sorunun olması nedeniyle hastanede sorun yaşanırken, yapılan toplantının ardından arazi sahipleri ve Belediye yetkilileri, hastanenin yol sorununu en kısa sürede çözüme kavuşturacakları sözünü verdiler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)