DİYARBAKIR- Şehrin çeşitli yerlerinden minibüslerle Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semti Alipar mezarlığı bölgesine taşınan ve Kobanili oldukları tahmin edilen yüzlerce kişi, bekletilen otobüslere apar topar bindirilerek Diyarbakır dışına çıkarıldı.

Olay bu gün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Olayın görgü tanıklarından A.A. ve beraberinde bulunanların ifadelerine göre; onlarca küçük araç Alipar mezarlığı bölgesine taşınan yüzlerce kişi otobüslere bindirilerek Diyarbakır dışına gönderildi.

Her fırsatta Diyarbakır başta olmak üzere bölgenin tümünde meydana gelen olayları halkın demokratik tepkisi olarak niteleyen Pkk/Hdp’nin hedef gösterdiği İslami camialar, Pkk/Hdp’li çetelerin büyük bir kısmının Kobani’den getirilen eli silahlı militanlar olduğunu söylemiş ve bu durumun dikkate alınmasını söylemişlerdi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, yüzlerce kişinin minibüslerle Alipar mezarlığına taşınarak burandan apar topar otobüslere bindirilip kaçırılmasının, polislerin başlattığı baskınlarla bir alakasının olduğu tahmin ediliyor. Bilindiği üzere polis olaylarda aldığı istihbarat bilgileri sonrası olayların durulmasından hemen sonra baskınlara başlamış ve olaylarla ilgisi olan Pkk/Hdp bağlantılı yüzlerce kişiyi gözaltına almıştı.

Hatırlanacağı üzere Pkk/Hdp’li çeteler arasında Kobani’den getirilen savaş kaçkınlarının da olduğu ortaya çıkmış, ve yaşanan saldırılarda halkın kendisini savunması sonucu yaralanan bu çeteler hastanelere giderken gerçek kimlikleri ortaya çıkmıştı. (İLKHA)