BİNGÖL- "Camiler ve Din Görevlileri" haftası etkinlikleri yurt genelinde devam ediyor. Etkinlikler kapsamında bugün Bingöl de din görevlilerine yönelik program düzen düzenlendi.

Hafta dolaysıyla düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, çağrılarının amacının camilerin mimarisini göstermek olmadığını belirterek, “Oralardan bir şeyler almak, bir şeylere sahip olmak, bir takım değerleri yüklenmek, o değerleri hayatımızda bir yol çizerek öyle yaşamak, oradan alınan feyizlerle yaşamak ve düzgün bir insan, düzgün bir Müslüman, düzgün bir toplum bireyi olarak çalışarak topluma bir şey katmak için geleceğiz. Gençlerimizi bunun için camilerimize çağırmamız lazım. Onlar camilerimizi doldurdukları zaman bizlerde onları doldurabilmeliyiz.” Dedi.

“Gençlerimizin iyi bir terbiye ile yetişmesinin ilk yolu aile terbiyesinden geçmektedir”

Konuşmasında din görevlilerine de seslenen Vali Taşyapan, “Gençleri camilere doldurabilmenin yolu da,  dolu olmanızdan geçmektedir. Sizler dolu olmalısınız ki onlara bir şeyler verebilesiniz. Dolayısıyla burada en büyük görev din görevlilerine düşmektedir. Gençlerimizin iyi bir terbiye ile yetişmesinin ilk yolu aile terbiyesinden geçmektedir. Burada ebeveynlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Müslüman bir ülkede olmamıza rağmen yolları camiden geçmeyen insanlarımız da vardır maalesef.” İfadelerini kulandı.

“Gençlerimizi camilerle buluşturmalıyız”

Gençliğin toplumun en dinamik kesimi olduğunu vurgulayan Taşyapan konuşmasının devamında, “ gençler her şeyi yapabilen, kontrolden çıktığında neler yapabileceğini gördüğümüz bir dönem. 18-35 yaş arasındaki insanlarımız en dinamik, en heyecanlı ve en radikal düşünebileceği bir dönem yaşamaktadır. İşte tam da bu dönemi yaşayan gençlerimizi camilerle buluşturmalıyız. Gençlerimize, kâinatın niye yaratıldığını, niçin yaşadığımızı, nereye gidiyor olduğumuzu, nereden geliyor olduğumuzu anlatabilirsek, bu muhakemeleri zihinlere aktarabilirsek, toplumumuzda bundan fayda görecektir. Toplumumuzun da temelleri sağlam olacaktır.”ifadelerine yer verdi.

“İnşallah gençlerimizin kalplerini camilere bağlayalım”

Taşyapan konuşmasını şöyle tamamladı. “Dolayısıyla Camiler haftasının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Camilerimizin gençlerle süslenmesini diliyorum. ‘Arşın gölgesinde gölgelenecek yedi sınıftan bir sınıfında kalbi camilere bağlı gençler olduğunu söylüyor’ Peygamber Efendimiz. İnşallah gençlerimizin kalplerini camilere bağlayalım. Oradan beslensinler. Elektrikleri oradan gelsin. Başka kanallardan elektrik gelmesin. Bu şekilde yetişen gençlerimiz, dünyaya da toplumumuza da yön verecektir.” Diye konuştu.

Programda Bingöl Müftüsü Mecit Can da bir konuşma yaparak, camilerin asıl ve asli fonksiyonuna kavuşması için herkesin üzerine düşen sorumluluklar olduğunun altını çizdi.

Daha sonra Program, Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Abdunasır Süt başkanlığında din görevlilerine yönelik yapılan panelde, Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden;  Yardımcı Doçent Doktor. İbrahim Usta, Yardımcı Doçent Doktor Veysel Özdemir ve Yardımcı Doçent Doktor Emanullah Polat katılımcı olarak katıldı.(Nihat Kanat-Enis Ağırbaş-İLKHA)