DİYARBAKIR-  İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Diyarbakır Şubesi, HDP’nin çağrısıyla, Suriye Kürdistan’ındaki yaşanan çatışmalar bahane edilerek yapılan gösteriler hakkında açıklama yaptı. 

HDP tarafından halkın sokağa çağrılmasıyla başlayan olayların kaos ortamına dönüştüğünün belirtildiği açıklamada, farklı yapılar üzerinde uygulanan yıldırma politikalarının terk edilmesi gerektiği ifade edildi. 

“Emniyet, eylemlerde yapılan saldırıları izlemiş”

PKK yandaşı göstericilerin, sırf sakallı olduğu veya eşi tesettürlü olduğu için kin ve nefretle insanlara saldırması, olaylarının dehşet verici boyutta olduğunun kaydedildiği açıklamada, “Emniyet, Diyarbakır’da gerçekleşen eylemlerde yapılan saldırıları adeta izlemiş, olaylar bittikten sonra olay yerine intikal etmiştir. Söz konusu manzara ibret vericidir. Diyarbakır’da 12 kişi ölmüş 50’den fazla insan yaralanmıştır. Çoğunluğu HÜDA-PAR’a yakın onlarca iş yeri, sivil toplum kuruluşu ve parti binası yakılıp tahrip edilmiştir.” denildi. 

“Toplumda yaşanan en ufak gerginlikte HÜDA-PAR camiası hedef seçilmemelidir”

Toplumda meydana gelen en ufak gerginlikte HÜDA-PAR camiasının hedef olarak seçilmekten vazgeçilmesinin belirtildiği açıklamada, “Her vesile ile bu camiaya yönelen haksız saldırılar, geri dönülmez bir biçimde derhal son bulmalıdır. Farklı yapılar üzerindeki baskılar, yıldırma politikaları terk edilmelidir. Mazlum-Der olarak öncelikle olaylar nedeniyle vefat edenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara şifa diliyoruz. Olaylarda meşru savunma hali dışında şiddete başvuran, cana ve mala kasteden, kıyan kişileri şiddetle kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi. (Hamza Adiyaman-İLKHA)